APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Itališkos baronkytės TARALLI su pipirais

Tai dar vienas puikus kepinys su alyvuogių aliejumi. Šį kartą ne saldaus, o pikantiško skonio. Itališki sausainiai Taralli labai panašūs į traškias baronkytes, jiems neprireiks nei mielių, nei kepimo miltelių. Juos iškepsite vos iš 4 ingredientų – miltų, aliejaus, vyno ir druskos. Labai gardu į baronkyčių tešlą įberti kokybiškų grūstų pipirų nuo kurių sausainiai taps švelniai aštrūs.

Rekomenduoju rinktis geriausius iš geriausių Santa Maria Tellicherry juoduosius pipirus malūnėlyje. Šių pipirų visada turiu savo virtuvėje, be jų savo pieskonių stalčiaus jau neįsivaizduoju. Šie pipirai malūnėlyje galėtų būti ir puiki dovana artėjančių Kalėdų proga! O naminiai Taralli – skani valgoma dovana, prie kurios tiktų brandintas sūris ir itališkas vynas.

Itališkos baronkytės TARALLI su pipirais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 1 kepimo skarda
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 550 g kvietinių miltų
  • 130 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 180 g baltojo vyno
  • 10 g druskos
  • grūstų juodųjų SANTA MARIA "Tellicherry" pipirų pagal skonį

Eiga

1

Miltus sumaišykite su druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Miltų mišinio viduryje padarykite duobutę ir į ją supilkite aliejų bei vyną.

2

Rankomis užmaišykite tešlą ir kelias minutes ją minkykite. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę bei palikite pailsėti pusvalandžiui.

3

Gaminkite mažas baronkytes. Atgnybkite riešuto dydžio tešlos gabaliuką, jį rankomis iškočiokite į volelį, sulenkite į mažą baronkytę, abu tešlos galiukus užspauskite, kad neišsiskleistų. Tokias nedideles baronkytes pagaminkite iš likusios tešlos.

4

Didesniame puode užvirkite vandenį ir į jį dalimis virti sudėkite paruoštas baronkytes. Vos tik baronkytės iškyla į vandens paviršių, išbriebkite jas kiaurasamčiu ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Per keletą kartų išvirkite visas Taralli baronkytes.

5

Skardoje ant kepimo popieriaus po vieną sudėliokite apvirtas baronkytes ir pašaukite jas kepti į 190 laipsnių karščio orkaitę 30 minučių, kol jos gražiai apkeps ir taps traškios.

6

Baronkytes palikite atšalti ir laikykite sausai iki savaitės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite