APP/ Daržovės/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Užkandžiai/ Visi receptai

Japoniško stiliaus sumuštiniai

Vasara šiemet ėmė ir atėjo visa savaite anksčiau! Tokiu šiltu oru norisi tik susitepti sumuštinių ir keliauti į gamtą, prie ežero, į mišką, sodą.  Jei keliaudami į gamtą ruošite sumuštinius, išbandykite kažką naujo. Šie įspūdingai atrodantys, tarsi įdaryti, sumuštiniai su įvairiaspalvėmis daržovėmis tikrai nustebins. Šiuo metu sumuštinių pasaulyje vyrauja gausūs priedais ir spalvomis sumuštiniai. Tokio tipo sumuštinai kilę iš Japonijos. Juos galima ruošti su sūriu, kumpiu, keptais ar virtais kiaušiniais, kepta mėsa ar žuvimi bei turtingus šviežiomis daržovėmis. Mano sumuštinio versija pagaminta su virtu kiaušiniu, konservuotu tunu, šviežiais ridikėliais ir salotų lapais, morkų, raudonųjų kopūstų salotomis ir naująja sėklų duona. Ruošdami tokius sumuštinius, vadovaukitės taisykle – kuo daugiau ir kuo spalvingesnių daržovių!

Dažniausiai duonoje ieškau gero skonio ir maistingumo. Mėgstu, kai įprastos duonos skonis yra praturtintas įvairiausiomis sėklomis, kurios kepiniui suteikia ne tik daugiau skonio, bet ir daugiau naudos. Sėklose yra daug naudingųjų medžiagų, o jų valgome tikrai per mažai, todėl gera idėja valgyti daugiau duonos kepinių praturtintų įvairiausiomis sėklomis. O naujoji Gardėsio sėklų duona būtent tokia ir yra. Verta išbandyti! 

Japoniško stiliaus sumuštiniai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 įvertino)
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • Sumuštiniams:
  • 4 riekių Gardėsio sėklų sumuštinių duonos
  • 2 šaukštų naminio arba kokybiško majonezo
  • 4 didelių salotų lapų
  • 2 kiaušinių
  • 1 prinokusio avokado
  • saujos šviežių ridikėlių
  • Morkų salotoms:
  • 2 morkų
  • 2 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Mėlynųjų kopūstų salotoms:
  • 250 g raudonojo kopūsto
  • 2 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Tunų užtepui:
  • 1 indelio savo sultyse konservuoto tuno
  • 2 šaukštų naminio arba kokybiško majonezo
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Paruoškite morkų salotas. Jas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir pipirais.

2

Paruoškite raudonųjų kopūstų salotas: juos kuo ploniau supjaustykite ir sumaigykite rankomis su druska, kad suminkštėtų. Ant kopūstų užpilkite aliejaus ir citrinų sulčių, išmaišykite.

3

Išvirkite kietai kiaušinius ir paruoškite tuno užtepą išmaišydami visus jo ingredientus.

4

Gaminant vieną sumuštinį jums prireiks dviejų riekių sumuštinių duonos. Abi riekes patepkite majonezu, ant jų dėkite po vieną didelį salotos lapą. Ant vienos iš riekių užberkite riekelėmis pjaustytų ridikėlių, ant ridikėlių uždėkite pusę supjaustyto avokado, jį apibarstykite druska ir pipirais, ant viršaus tepkite pusę paruošto tunų užtepo. Tada guldykite sveiką kietai virtą nuluptą kiaušinį, jį kiek įspauskite. Ant kiaušinio atsargiai uždėkite kopūstų salotų, o ant jų - morkų salotų. Antrąja duonos rieke pavožkite pirmąją riekę su įdaru. Sumuštinį gerai paspauskite. Jį gražiai suspausdami susukite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Stenkitės sumuštinį supakuoti kuo standžiau, kad gerai susispaustų. Ant paruošto ir supakuoto sumuštinio galite uždėti ką nors sunkaus (pvz. pilną stiklainį), kad dar labiau susislėgtų. Taip suslėgtą sumuštinį galite palikti 10-15 minučių. Paruoštą sumuštinį kartu su kepimo popieriumi ar maistine plėvele perpjaukite pusiau, kad gražiai matytųsi sumuštinio pjūvis su perpjautu kiaušiniu.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FAZER LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite