APP/ Pusryčiai/ Vasara/ Visi receptai

Pusrytinės kesadilijos

Kesadilijos, ko gero, pats lengviausias ir greičiausiai paruošiamas Tex-Mex receptas. Dažniausiai jas gaminame su vaikais vakarodami lauke, bet šį kartą kesadilijas kepiau pusryčiams. Jų įdaras, kaip ir tradicinių pusryčių: kiaušiniai, šoninė, sūris. Mano darže dabar pats špinatų sezonas, todėl kesadiliją praturtinau troškintais žalumynais. Šis patiekalas tiks kitokiems savaitgalio pusryčiams, kai norisi kažko naujo, o ne tik įprastai keptų kiaušinių.

Kesadilijas man patinka gaminti su didesnėmis tortilijomis, nes tada ir įdaro į jas galima įdėti daugiau, o ir jis taip lengvai kepant iš jų neiškrenta. Taip pat siūlau išbandyti ir anksčiau į blogą įkeltą kepsninėje keptų kesadilijų receptą. Skanių savaitgalio pusryčių!

Pusrytinės kesadilijos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • 2 didelių tortilijų Santa Marija
  • 4 kiaušinių
  • 100 g šviežių špinatų
  • 50 g kubeliais pjaustytos šoninės
  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pateikti:
  • sezoninių salotų
  • graikinio jogurto arba grietinės
  • salsos arba pomidorų padažo

Eiga

1

Pirmiausiai pasiruoškite ingredientus kesadilijos įdarymui. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje pačirškinkite šoninės kubelius, suberkite švarius špinatus ir trumpai juos patroškinkite. Gardinkite druska ir maltais pipirais.

2

Iškepkite kiaušinius "scrambled eggs" būdu. Keptuvėje ant lydyto sviesto įmuškite visus kiaušinius ir maišydami kepkite ant žemos ugnies, kol kiaušiniai sutirštės.

3

Galiausiai įdarykite ir iškepkite kesadilijas. Ant vidutiniškai įkaitintos keptuvės dėkite didelę tortiliją, ant vienos jos pusės užberkite tarkuoto sūrio, ant jo dėkite troškintų špinatų su šonine, tada keptų kiaušinių ir vėl apibarstykite tarkuotu sūriu, tada tortiliją užlenkite. Kepkite iš abiejų pusių kelias minutes, kol sūris išsilydys, o kesadilijos gražiai apkeps. Vienai kesadilijai sunaudokite pusę įdarui paruoštų ingredientų. Kai viena kesadilija iškeps kepkite antrą, jei turite kelias keptuves, patogu iš karto jose kepti abi kesadilijas.

4

Kesadilijas perpjaukite pusiau ir pateikite su sezoninėmis salotomis, kalendrų lapeliais, pomidorų salsa ar padažu ir jogurtu ar grietine. Valgykite, kol šilta.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Sigita
    2020-07-03 at 8:26 am

    Sveiki,

    mūsų šeima labai mėgsta įvairiai įdarytas tortilijas. Pamačiusi šį receptą – ilgai svarsčiau gaminti ar negaminti, ypač nepatikimai ir man pasirodė kepti kiaušiniai. Vakar išbandėme – labai skanu, puikus receptas ir bus kartojamas. Ačiū už idėjas ir sėkmės !

  • Komentuokite