APP/ Mėsa/ Pavasaris/ Visi receptai

Veršiena tuno padaže Vitello Tonnato

Šis, mums neįprastai skambantis mėsos ir žuvies derinys, kilęs iš Italijos Pjemonto regiono. Visi abejojantys jo skoniu, vos paragavę juo susižavi! Liesa virta veršiena su padažu iš kiaušinių trynių, konservuoto tuno, kaparėlių, ančiuvių, alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių primena mūsų tradicinį virtą jautienos liežuvį su majonezu. Prie šio patiekalo labai tiks šviežios ar džiovintos petražolės. Tai receptas, kurį verta išbandyti per Velykas!

Šis receptas iš mano ruoštos elektroninės knygos “Velykų vaišės. Sezoninė mėsa”, ją nemokamai galite parsisiųsti iš mano tinklaraščio čia.

Veršiena tuno padaže Vitello Tonnato

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 1,5 val.

Velykoms

Sudėtis

  • 600 g veršienos nugarinės
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 česnako skiltelių
  • gabaliuko saliero šaknies
  • 2 "Santa Maria" lauro lapelių
  • 5-6 juodųjų Tellicherry pipirų
  • 4 "Santa Maria" gvazdikėlių
  • 250 ml baltojo vyno
  • 1 l vandens
  • druskos pagal skonį
  • Tuno padažui:
  • 100 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje
  • 50 g konservuotų kaparėlių
  • 4 ančiuvių filė
  • 3 virtų kiaušinių trynių
  • žiupsnelio maltų juodųjų Tellicherry pipirų
  • 1 šaukštelio džiovintų "Santa Maria" petražolių
  • pusės citrinos sulčių
  • 100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį

Eiga

1

Visų pirma sultinyje išvirkite veršieną. Į puodą dėkite mėsą, pusiau perpjautą svogūną, česnako skilteles, morką, salierą, berkite pipirus, gvazdikėlius, lauro lapus ir viską užpilkite vandeniu bei baltuoju vynu. Statykite puodą virti ant žemos kaitros apie 1,5 valandos.

2

Kol mėsa verda paruoškite padažą. Į trintuvą sudėkite konservuotą tuną su aliejumi, išspauskite citrinų sultis, pilkite alyvuogių aliejų, berkite kaparėlius, džiovintas petražoles, dėkite ančiuvių filė ir įtrupinkite kietai virtus kiaušinių trynius. Viską labai gerai sutrinkite iki vientisos konsistencijos padažo, panašaus tirštumo, kaip majonezas.

3

Išvirusią mėsą ataušinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Pateikite su paruoštu padažu, apibarstytu kapotomis petražolėmis.

Užrašai

Receptas iš elektroninės knygos "Velykų vaišės. Sezoninė Mėsa"

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite