Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Kepsnys STEAK DIANE

Tai dar vienas jautienos kepsnys į klasikinių kepsnių kolekciją. Lengvai paruošiamas ir elegantiškas patiekalas. Šaltiniuose rašoma, šis kepsnys Londone buvo pristatytas 1930 metais, dar prieš Antrąjį Pasaulinį karą. Kepsniui buvo suteiktas Romėnų medžioklės deivės Dianos vardas, o laikui bėgant populiariausia jam naudojama mėsa tapo jautiena. Iš prašmatniausių Londono viešbučių restoranų, šis patiekalas pasklido po Australiją ir JAV. Tradiciškai receptui naudojamas Vusterio padažas, brendis, Dižono garstyčios, riebi grietinėlė ir aromatingi grybai. Šio recepto sezoninei variacijai pasirinkau šviežius baravykus tiesiai iš miško, bet galite naudoti ir kitus kvapnius grybus. Kol dar tęsiasi lietuviškų miško grybų sezonas, nepraleiskite progos išbandyti!

Dažnai šiam receptui naudojami jautienos išpjovos medalionai, bet aš pasirinkau ne tokį brangų, bet receptui puikiai tinkantį lietuvišką 30 dienų brandintą “Feel The Beef” kumpio didkepsnį “Round Steak”. Tai neriebus mėsos didkepsnis, kuris puikiai tinka kepimui svieste ir prie riebesnio grietinėlės grybų padažo. Man patinka, kad užsimaniusi spontaniškai, šios mėsos galiu įsigyti beveik kiekviename didesniame prekybos centre. Jei dar neragavote, rekomenduoju išbandyti!

Kepsnys STEAK DIANE

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 25 min.

Sudėtis

  • 1 "Feel the Beef" kumpio didkepsnio
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 50 g sviesto
  • Padažui:
  • 1-2 šalotinių svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 šaukštų brendžio
  • 4 šaukštų Vusterio padažo
  • 2 šaukštelių Dižono garstyčių
  • 2 šaukštelių pomidorų pastos
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml jautienos sultinio
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Eiga

1

Mėsą prieš valandą iki kepimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Mėsą išimkite iš pakuotės, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite druska, bei šviežiai grūstais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.

2

Baravykus nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir šepeteliu, kotelius paskuskite, jei ne labai purvini, geriau neplaukite, o tik sausai apvalykite. Grybus supjaustykite stambesniais gabaliukais.

3

Įkaitinkite ketaus keptuvę su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą iš vienos pusės 3 minutes, tada mėsą apverskite ant kitos pusės, o į keptuvę įdėkite sviestą, o kai jis išsilydys, kepdami toliau apliekite mėsą karštu sviestu. Antrąją pusę taip pat kepkite bent 2 minutes. Iškepusią mėsą perkelkite trumpam ant aušinimo grotelių.

4

Į keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite smulkiai pjaustytą svogūną su česnakais ir apkepkite iki geltonumo, tada suberkite pjaustytus baravykus, juos apkepkite. Ant grybų supilkite brendį, jį nugarinkite, tada pilkite Vusterio padažą ir Dižono garstyčias, išmaišykite ir supilkite grietinėlę bei sultinį. Užvirkite ir nukelkite padažą nuo ugnies. Gardinkite druska ir pipirais.

5

Iškepusią mėsą supjaustykite ir guldykite ant dar karšto padažo, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEF

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite