APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Antrekotas su “Cafe de Paris” sviestu

Nors šio patiekalo pavadinimas skamba labai prancūziškai “entrecôte Café de Paris”, bet gimė jis Šveicarijoje. 1930 metais Ženevoje restorane Café de Paris prie kepto jautienos antrekoto buvo pasiūlytas neatsivalgomai skanus padažas, kuris išgarsėjo visame pasaulyje. Šiam padažui skonio suteikia tikrai nemažai sudedamųjų dalių: kaparėliai, sūdyti ančiuviai, šalotiniai svogūnai, česnakai, Vusterio padažas, kario milteliai, švieži petražolių ir peletrūnų lapeliai bei daug sviesto. Paprastesnė šio padažo versija – prieskoninis sviestas su tais pačiais ingredientais. Šį kartą savaitgalio pietums pasirinkau gaminti Café de Paris sviestą, kurį galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve (iki 3 d.) ar šaldiklyje (iki 2 mėn.), kol prireiks. Tradiciškai šiam patiekalui naudojamas jautienos antrekotas (Rib Eye Steak).

Pasirinkau lietuvišką Feel The Beef 30 dienų brandintą jautienos antrekotą. Jis išpjautas tarp nugarinės ir sprandinės dalies bei šlapiai brandintas 30 dienų, todėl mėsa marmuriška, gilios burgundiško vyno spalvos, o iškepusi būna ypač skoninga. Prie jo tradiciškai patiekiau prancūziškas keptas bulvytes ir lapines salotas. Ant iškepto jautienos kepsnio uždėjau du prieskoninio sviesto gabalėlius, jie tirpdami mėsai suteikė tokio skanumo, jog dabar suprantu kodėl Café de Paris sviestas toks mėgstamas visame pasaulyje. Jei dar neragavote, labai rekomenduoju.

Antrekotas su "Cafe de Paris" sviestu

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 amenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • Antrekotui:
  • 4 vnt. "Feel the Beef" jautienos antrekotų 30 dienų brandinimo
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus aptepti
  • "Cafe de Paris" sviestui:
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 nedidelio šalotinio svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 3 ančiuvių filė
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 šaukšto Vusterio (ang. Worcestershire) padažo
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1 šaukštelio kario miltelių
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios papikos
  • 1 šaukštelio duskos
  • 2 šaukštelių kapoto peletrūno
  • 2 šaukštelių kapotų petražolių
  • Patiekti:
  • keptų prancūziškų bulvyčių
  • lapinių salotų

Eiga

1

Iš anksto pasiruoškite "Cafe de Paris" sviestą. Sviestas turi būti minkštas, kambario temperatūtos. Visus, prieskoniniam sviestui reikalingus ingredientus, suberkite į kapoklę ir kapokite, kol pavirs į vientisą masę. Paruoštą pieskoninį sviestą susukite į maistinę plėvelę, kaip ritinėlį ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Paruoštą sviestą šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų, o šaldiklyje iki 2 mėnesių.

2

Mėsą prieš gerą valandą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos jautienos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšliuosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Labai gerai, ant kaitlentės, įkaitinkite keptuvę. Mėsą kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę mėsą apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms subręsti.

3

Ant dar dar karštų mėsos kepsnių dėkite po du gabaliukus sviesto, palaukite kol jis ištirps ir supjaustykite. Patiekite su namuose keptomis prancūziškomis bulvytėmis ir sezoninėmis salotomis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Feel The Beef

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite