Ar jau pradėjote planuoti šventinį Kalėdų meniu? Jei šiemet ruošite mažas kalėdines vaišes jaukiame namiškių ar draugų rate, o gal romatišką vakarienę tik dviese, šis receptas – idealus. Tai, ko gero, vienas greičiausiai paruošiamų ir vienas skaniausių kalėdinių mėsos receptų. Nors visai nesudėtingas ir jį paruošti galima vienoje keptuvėje, bet skonis, spalva ir ingredienatai visiškai apie Kalėdas!
Patiekalui naudojau lietuvišką 30 dienų sausai brandintą jautienos nugarinę iš Feel The Beef ir vietines spanguoles iš Dzūkijos raistų, kurias užšaldžiau dar rugsėjį. Prie kepsnio puikiai tiktų keptos morkos ar bulvytės.
Pats laikas planuoti švetinį meniu!
Dalinuosi ir šio kepsnio video receptu.
Kalėdoms Mėsą išimkite anksčiau prieš kepimą iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos mėsos pjausnių neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Mėsą kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje keptuvėje, pirma - 2,5 minutės iš vienos pusės, tada apverskite ant kitos pusės, į keptuvę dėkite sviestą, išilgai pusiau perpjautas česnakų skilteles, rozmarino šakeles ir kepkite vis palaistydami mėsą išsilydžiusiu sviestu su aliejumi dar 2,5 minutės. Tada mėsą išimkite iš keptuvės, uždenkite ir palikite 10 minučių pailsėti, kol paruošite spanguolių padažą. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė mėsa, suberkite spanguoles, supilkite sultinį, troškinkite, kol spanguolės suminštės ir padažas pradės tirštėti. Spanguolės gali pradėti sproginėti, neišsigąskite, bulvių košės trintuvu arba šakute jas kiek patrinkite, kai jos "išsileis" tai "nebesproginės". Tada suberkite cukrų, druską, aitriųjų paprikų dribsnius ir supilkite balzaminį actą. Viską išmaišykite, pavirkite dar nuo 5 iki 10 minučių, kad padažas kiek sutirštėtų. Mėsą supjaustykite, kol dar neatšalo ir uždėkite ant šilto padažo, puoškite šviežių čiobrelių šakelėmis. Skanių kalėdinių kepsnių! Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FEEL THE BEEFJautienos stiekas spanguolių padaže
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai