APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai/ Žiema

Kalakutiena su kaliaropėmis ir morkomis

Praeitą savaitę turgelyje vėl išsirinkau nemažą kaliaropės galvutę. Norėjau išbandyti jos skonį ne tik salotose, bet ir troškinyje. Juk lapkritis – kopūstų metas, o kaliaropė tai ropinis kopūstas, nors skoniu labiau primena ropę.
Skanios vakarienės, o gal lengvų pietų. 

Kalakutiena su kaliaropėmis ir morkomis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 vid. kaliaropė
  • 4 vid. morkos
  • 1 svogūnas
  • 0,5 kg kalakutienos file
  • 200 ml. riebios grietinėlės
  • Ryšelis petražolių
  • Druska, malti pipirai
  • Sviestas kepimui

Eiga

1

Nuskutau morkas ir kaliaropes, bei supjausčiau  juostelemis. Nulupau, smulkiai supjausčiau svogūną.

2

Nuploviau ir nedideliais kubeliais susmulkinau  kalakutienos file.

3

Keptuvėje išlydžiau sviestą ( aš naudoju lydytą sviestą "gi", nes jis turi labai skanų riešutinį skonį, kuris  ypatingai tinka prie šakniavaisinių daržovių). Geriausią "gi" receptą (jei sugalvosite pasigaminti) rasite jogosmityba.wordpress.com. Svieste apkepiau svogūnėlius, vėliau kalakutieną, kai ji apskrudo  sudėjau morkas su kaliaropėm. Uždengiau keptuvę, sumažinau ugnį ir patroškinau kokias 10 min.

4

Kai daržovės apminkštėjo (jokiu būdu neperkepkite), supyliau grietinėlę, padruskinau, papipirinau ir leidau dar pasitroškinti apie 5 min. Labai svarbu neperkepti , nes gausis košė, o ne traškiosios daržovės, kurių net pats skonis nuostabus iš savęs, nereikalaujantis jokių intensyvesnių prieskonių.

5

Apibarsčiau susmulkintom petražolėm,  ir prie stalo.

Gali patikti

2 Comments

  • Atsakyti
    Violeta
    2012-02-27 at 5:13 pm

    Labai labai skanu 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-02-29 at 9:24 am

      Violeta, džiaugiuosi, kad tau patiko 🙂

    Komentuokite