APP/ Mėsa/ Ruduo/ Visi receptai

Kalakutienos kumpis ir bulvės kepsninėje

Šią vasarą sekmadienio pietus dažniausiai kepame savo mėgstamiausioje Big Green Egg kepsninėje ir valgome terasoje. Ši kepsninė ypač tinka ilgam kepimui.
Tada tik sudedu viską ant grotelių, uždengiu kepsninės dangtį ir einu mėgautis sekmadieniu. Kol kepsninėje kepa pietūs spėju ir darže pasikapstyti, ir knygą paskaityti. Šį kartą Druskininkų turguje radau labai gražų kalakutienos kumpį be kaulo, kartu prigriebiau ir kilogramą šviežut šviežutėlių jaunų bulvių. Tokį sekmadienio kepsnį dažniausiai kepu orkaitėje, bet šį kartą išbandžiau – kepsninėje. Kumpis iškepė daug sultingesnis, nei įprastai orkaitėje. Ši kepsninė tuo man ir patinka, kad joje kepant mėsą sunku perkepti ar išdžiovinti. Marinavimui šį kartą pasirinkau savo pagamintą šviežią pesto padažą iš gelsvių, bet jį galite rinktis, tokį, kokį turite. Pesto padažą galima pagaminti iš pačių įvairiausių žolelių, aliejų, sėklų ir riešutų, tai puikus pagrindas mėsos marinavimui. Jei kiekvieną kartą mėsą įtrinsite vis skirtingų rūšių pesto padažu, tai ir kepamos mėsos skonį kiekvieną kartą turėtite skirtingą. Nepamirškite pesto padažu išmasažuoti ir šviežių bulvių, taip pasimarinavusios jos iškepa dar skanesnės. Bulves kepimui susukau į foliją, kad iškeptų “kaip ant laužo” su dūmo kvapu. Tokias bulves galėčiau valgyti ir vienas. Tokie mano idealūs vasaros pietūs! 

Kalakutienos kumpis ir bulvės kepsninėje

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 1,5 val. ir marinavimas

Sudėtis

  • 1,5 kg kalakutienos kumpio be kaulų
  • 2 šaukštų pesto padažo
  • 1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio jūros druskos
  • Bulvėms:
  • 12-16 šviežių nedidelių bulvių
  • 2 šaukštų pesto padažo
  • 1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
  • jūros druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • folijos kepimui

Eiga

1

Iš vakaro kalakutienos kumpį nuplaukite, nusausinkite ir ištrinkite druska su pipirais bei pesto padažu su aliejumi. Mėsą palikite nakčiai pasimarinuoti.

2

Kelias valandas prieš kepimą, jaunas bulves nuplaukite ir subadykite šakute. Jei bulvės šviežios jų lupti nereikia. Bulves sumaišykite su pesto padažu, aliejumi, druska ir pipirais bei palikite kelioms valandoms įsiskonėti. Prieš kepimą kiekvieną bulvę atskirai įsukite į foliją.

3

Paruoškite kepsninę su dangčiu kepimui ant netiesioginės ugnies. Jei naudojate Big Green Egg kepsninę, uždėkite konvektorių, kuris paskirsto karštį kepsninėje. Ant konvektoriaus sudėkite į foliją suvyniotas bulves. Kepsninę įkaitinkite iki 160-170 laipsnių karščio. Metalines kepsninės groteles aptepkite aliejumi, po jomis ant bulvių statykite vienkartinį folijos padėklą, kad į jį lašėtų kepamos mėsos sultys. Kalakutienos kumpį ant grotelių dėkite odele į viršų. Kepkite apie 1,5 valandos, kol mėsa gerai iškeps bei apskrus. Ar ji jau iškepusi tikrinkite įkišdami šakutę, iš mėsos turi bėgti skaidrios, bet ne raudonos sultys. Per tą laiką iškeps ir bulvės.

4

Iškepusią mėsa nuimkite nuo grotelių, uždenkite folija, palaikykite 10 minučių, kad vienodai pasiskirstytų mėsos sultys. Per tą laiką išvyniokite iš folijos bulves. Mėsą supjaustykite, apdėliokite keptomis "kaip lauže" bulvėmis ir pateikite su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite