Šis makaronų patiekalas su džiovintomis voveraitėmis man primena vasarą. Su šviežiomis voveraitėmis, aišku, būtų skaniau, bet žiemos metu taip gera išsitraukti drobinį maišelį su džiovintomis miško gėrybėmis ir užuosti seniai praėjusią vasarą bei laukti, su kiekviena diena vis labiau artėjančios, kitos vasaros ir šviežių grybų.
Pas mane aruoduose, kaip pas kokią taupukę, dar daug užsilikusių džiovintų miško gėrybių. Vienos iš tokių džiovintos voveraitės, jos ne tokios aromatingos, kaip džiovinti baravykai, bet tikrai ne prastesnės, o tiesiog kitokios. Taigi, naikinu atsargas su visų taip mėgstama pasta.
Kaspinėliai su džiovintomis voveraitėmis
Sudėtis
- 300 g. kaspinėlių (farfalle)
- 200 ml. riebios grietinėlės
- 20 g. džiovintų voveraičių (galima nusipirkti ir prekybos centruose)
- 2 svogūnai
- alyvuogių aliejaus ir sviesto (kepimui)
- druska, malti juodieji pipirai, džiovinti čiobreliai
- tarkuoto sūrio "Džiugas"
Eiga
Kelias valandas iki gaminimo užmerkiau voveraites karštame vandenyje.
Kaspinėlius išviriau, kaip nurodyta ant įpakavimo.
Keptuvėje išlydžiau sviestą, įpyliau alyvuogių aliejaus ir pakepiau plunksnelėmis supjaustytą svogūną. Kai jis pagelto, sudėjau išmirkusias ir nuplautas voveraites, bei trumpai apkepiau. Tada supyliau grietinėlę, paviriau, kol padažas sutirštėjo. Padažą skaninau druska ir prieskoniais.
Jeigu padažas gavosi per tirštas galima papildomai įpilti skysčio, kuriame mirko voveraitės (likusį skystį visuomet supilu į verdamus makaronus).
Išvirtus, nusunktus kaspinėlius suverčiau į padažą, viską išmaišiau, apibarsčiau tarkuotu sūriu ir sėdomės prie stalo.
5 Comments
Vika
2011-03-01 at 10:37 amRennie, o gal dar turi tų džiovintų voveraičių 🙂 norinčių jau eilutė 😉
Rennie
2011-03-01 at 11:25 amTai va, jau sunaikinau, tik baravykai liko.
Sparnuotis
2011-03-02 at 1:59 pmSkamba dieviškai, būtinai reikėsvtų voveraičių nusikauti tokiai nuodėmei:)
Egle
2011-03-02 at 4:22 pmO su kitokiais grybais neipavyktu? tik su voveraitemis?
Rennie
2011-03-02 at 9:25 pmAišku, kad pavyktų ir su kitokiais džiovintais grybais, tik skonis jau būtų kitoks, pagal grybus. Sėkmės improvizuojant!