Tai vienas skaniausių mano ruoštų triušienos patiekalų. Triušiena troškinama konservuotų pomidorų ir vyno padaže su česnakais bei džiovintomis slyvomis. Taip troškintą triušį skaniausia valgyti su geros kokybės kiaušininiais makaronais. Kaip pagrindą šiam receptui naudojau itališką triušienos cacciatore, kuris išvertus iš italų kalbos reikštų „medžiotojų stiliumi“. Dažniausiai šiam patiekalui naudojamas alyvuoges pakeičiau džiovintomis slyvomis ir skoniu likau labai patenkinta, pomidorai idealiai derėjo su džiovintomis slyvomis.
Dažniausiai mano vaikai triušienos nevalgo, ne dėl to, kad ji būtų neskani, o greičiau dėl psichologinio barjero. Kaip gi galima valgyti tokius mielus pūkų kamuoliukus su švelniomis ausytėmis ir gailesingomis akytėmis? Todėl pasitelkiu „šventąjį melą“ ir triušieną perkrikštiju vištiena. Po šio triušienos, pervadintos vištiena, patiekalo, mano dukra net pradėjo klausinėti „kada ir vėl valgysime tą „vištytę“ su pomidorais?“.
Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis
Sudėtis
- 4 triušienos kulšelės
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
- miltų (apvoliojimui)
- alyvuogių aliejaus (kepimui)
- 850 ml. konservuotų pomidorų (didesnė dėžutė arba dvi mažos)
- 2 mėlynieji svogūnai
- 2 saujos džiovintų slyvų
- 1 česnako galvutė
- 1 st. raudonojo vyno
- 1 a.š. cukraus
Eiga
Pirmiausiai triušienos kulšeles nuploviau ir skaninau druska, pipirais, čiobreliais. Triušieną apvoliojau miltuose ir pakepiau keptuvėje. Apkeptas kulšeles sudėjau į troškinimo indą ir apibarsčiau švariomis džiovintomis slyvomis.
Toje pačioje keptuvėje apkepiau „plunksnelėmis“ pjaustytus svogūnus ir nuluptas česnakų skilteles (nepjaustytas). Į keptuvę supyliau vyną, užviriau ir leidau jam nugaruoti, tada sudėjau konservuotus pomidorus. Padažą kiek paviriau, skaninau druska, pipirais, cukrumi ir čiobreliais. Paruoštą padažą užpyliau ant triušienos su slyvomis.
Triušieną stačiau troškinti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir troškinau apie pusantros valandos, kol triušiena suminkštėjo, o padažas sutirštėjo.
Kol triušis troškinosi, išviriau makaronus. Triušieną valgėme su makaronais apsipylę troškintuve likusiu padažu.
10 Comments
Vilma
2013-02-27 at 2:20 pmPas mus šiandien irgi pietums triušiena 🙂 Gėris!!!!!
Rennie
2013-02-27 at 2:55 pmTriušiena man labai skani. Vilma, o kaip šiandienai ruošei triušį?
j
2013-02-27 at 6:40 pmmmm – jauciu nerealiai skanu 🙂
Rennie
2013-02-28 at 9:38 amTaip ir buvo, nerealiai skanu 🙂
Martyna
2015-01-20 at 12:13 pmLabai puikus receptas! Triusiena tiesiog byra nuo kaulo o padazas dieviskas.
Rennie
2015-02-04 at 12:06 pmLabai smagu 🙂
Gintarė
2019-02-13 at 8:43 pmPats geriausias triušienos receptas, bent jau man
Renata
2019-03-25 at 2:48 pmKaip smagu, kad patinka 🙂
Rūta
2020-12-18 at 4:55 pmAr konservuoti pomidorai turi būti savo sultyse ar skaidriame marinate?
Renata
2021-01-11 at 12:32 pmKonservuoti pomidorai turi būti savo sultyse.