APP/ Desertai/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Itališki karnavalo žagarėliai

Per Užgavėnes tegu sninga saldžiai cukraus sniegu ant spurgų, mielinių blynų ir žagarėlių! Įtariu per šią šventę sunaudojame vos ne daugiausiai Dan Sukker cukraus miltelių. Aš tai šią dieną, tikrai, cukraus sniego sunaudoju daugiausiai per visus metus!

Dar pernai prieš Užgavėnes išbandžiau itališkų žagarėlių receptą, šiemet jau drąsiai juos kartojau. Šie žagarėliai kočiojami makaronų gaminimo mašinėle. Taip gaminant, žagarėliai būna ypač ploni, išverda pūslėti ir labai traškūs. Į šiuos žagarėlius italai pila brendžio ar grapos, kad būtų aromatingi ir mažiau riebūs bei gausiai apibarsto cukraus milteliais, kad būtų puošnūs ir verti gražiausio karnavalo. Šių žagarėlių tešla yra gana kieta, kočioti kočėlu būtų sunkoka, bet su makaronų gaminimo mašinėle tai – visai malonus ir žaismingas darbas. Jei tik turite makaronų gaminimo mašinėlę, traukite ją iš lentynos, nupūskite dulkes ir pagaminkite itališkus žagarėlius!

Itališki karnavalo žagarėliai

3 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 5 (3 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 100 žagarėlių
Gaminimo laikas: 1,5 valandos

Sudėtis

  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 stiklinių šviesių kvietinių miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų minkšto sviesto
  • 3-4 šaukštų brendžio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus virimui
  • cukraus miltelių "Dan Sukker" apibarstyti

Eiga

1

Užminkykite žagarėliams tešlą. Kadangi ši tešla gana kieta, ją lengviau užminkysite virtuvinio kombaino pagalba, svarbu, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Į minkymo dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinius ir vieną trynį, suberkite cukrų su druska ir vaniliniu cukrumi, supilkite bendį ir lėtai viską išmaišykite. Kai visi ingedientai bus susimaišę, tešlos minkymo kabliu užminkykite vientisą ir elastingą žagarėlių tešlą. Ją minkyti prireks apie 6-8 minutes. Tešlą baikite minkyti ranklomis, kad pajustumėte ar jau pakankamai ji elastinga ir vientisa. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui ar valandai subręsti.

2

Pasiruoškite darbui makaronų gaminimo mašinėlę, jos pagalba galėsite labai plonai ir be didelio vargo iškočioti žagarėlių tešlą. Ši mašinėlė, mano manymu, žagarėlių gaminimui tinka net lababiau nei tadicinis kočėlas.

3

Tešlą padalinkite į 4 dalis. Imkite po vieną tešlos gabaliuką, jį paformuokite rankomis, kad patogiai tilptų į makaronų mašinėlės presą ir pradėkite kočioti nuo pirmos padalos, iškočioję, vis mažinkite padalas, taip ploninsite ir formuosite žagarėlių tešlą. Išplonintą žagarėlių tešlą padalinkite 5 cm storio juostelėmis, kiekvienoje per vidurį padarykite įpjovą ir permaukite tešlą per ją, kad susidarytų tradicinė žagarėlių kilputė. Kaip tai darau, žiūrėkite nuotraukose ir video.

4

Paruoštus žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje, tai patogiausia daryti gilioje didesnėje keptuvėje, kad vienu metu galėtumėte išvirti daugiau žagarėlių. Išvirusius žagarėlius su kiaurasamčiu ištraukite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Po to juos perkelkite į lėkštę, tik būkite atsargūs, nes žagarėliai gana trapūs. Žagarėlius per sietelį apibarstykite cukraus milteliais iš visų pusių. Skanių Užgavėnių!

5

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su DAN SUKKER LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite