Kod dar yra gervuogių ir aviečių, kepiau drėgną uoginį keksą. Jis ne tik gražus, bet labai skanus, uogos jam suteikia gaivumo ir daugiau skonio.
Taip greit atėjo rugsėjis, net nepastebėjau, kaip ta vasara prabėgo. Nepaisant to, rugsėjis man patinka, viskas sugrįžta į savas vėžes, vaikai į mokyklas, darželius, būrelius. Visi pilni naujų planų, tai, kaip kokie Naujieji Metai, kažko naujo pradžia.
Keksas su uogomis
Sudėtis
- Keksui:
- 180 g minkšto sviesto
- 180 g cukraus
- 250 g miltų
- 2 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 2 ųaukštelių vanilinio cukraus
- 50 g aviečių ir gervuogių
- Kekso viršui:
- 140 g cukraus
- 4 šaukštų citrinų sulčių
- 150 g aviečių ir gervuogių
Eiga
Iš minkšto sviesto, cukraus, kiaušinių ir miltų sumaišytų su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi mikseryje išsukau vientisą tešlą.
Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir supyliau pusę tešlos, į tą tešlą po vieną įspaudžiau švarias avietes su gervuogėmis, po to ant viršaus užpyliau likusią tešlą ir kišau į įkaitusią orkaitę.
Mano keksas iškepė per 45 minutes, prieš ištraukiant būtinai reikia tikrinti ar jis pilnai iškepęs.
Kol keksas kepė likusias uogas užpyliau cukrumi ir citrinų sultimis (kiekį didinau, kad būtų drėgniau). Iškepusį keksą su visu kepimo popieriumi dėjau ant grotelių ir dar karštą sulaisčiau uogomis bei susidariusiomis sultimis. Dirbant uogos gali kristi ir ne labai laikytis ant viršaus, bet reikia pasistengti jas ten „priklijuoti“, nes kai atšals, cukrus sukietės ir uogos labiau laikysis.
Užrašai
P.S. Iškepė labai skanus keksas, jį tikrai kepsiu dar ne vieną kartą, išbandysiu ir su kitomis uogomis.
6 Comments
Neringa
2011-09-07 at 10:55 amkoks grazuolis!!!!
Maisto Diletante
2011-09-07 at 2:09 pmTurbūt ne tik gražuolis, bet ir skanuolis 🙂 ir fotogeniškas labai
Rennie
2011-09-07 at 5:52 pmTikrai taip, Merginos, ir skanuolis, ir gražuolis, ir dar fotogeniškas, na tiesiog idealus 🙂
Indrė
2011-09-07 at 6:29 pmSeilės varva žiūrint į tokį. Ir išvis pasiilgau kekso jau, nors atrodo vos prieš savaitę kepiau.
Asta
2011-09-07 at 8:00 pmOooo… žiūriu ir pavydžiu. Nors pačios šaldytuve trys desertai laukia, bet šitą mielai priimčiau į būrį :))
Rennie
2011-09-08 at 8:02 pmIndre, ir aš naminius keksus galėčiau valgyti ir valgyti…
Asta, jis tikrai to vertas 🙂