Marinuotas sūris
Sudėtis
- Marinuotam saldaus pieno sūriui:
- saldaus pieno sūris (gali būti su kmynais)
- 2 a.š. druskos
- alyvuogių aliejaus (pačio geriausio)
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. žaliųjų pipirų žirnelių
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- Marinuotam varškės sūriui:
- varškės sūris (kuo riebesnis, tuo skaniau)
- 1 l vandens
- 3 v.š. druskos
- alyvuogių aliejaus (pačio geriausio)
- 1 a.š. rožinių pipirų
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 1 džiovintas aštrus pipiriukas
Eiga
Pirmiausiai pradėsiu nuo savo seniai išbandyto recepto su saldaus pieno sūriu, kurį taip marinuoju, kai iš kaimo parsivežu nemažą sūrį ir žinau, kad artimiausiu metu jo viso suvalgyti tikrai nesugebėsime.
Sūrį iš vakaro ištrinu druska, ryte druską jis jau būna sugėręs, tada supjaustau kuo vienodesniais gabalėliais ir sluoksniuoju į indelį kartu su prieskoniais, galiausiai ant viršaus užpilu aliejaus. Sūrį statau kelioms paroms į šaldytuvą.
Varškės sūrio marinavimas kiek ilgesnis. Supjaustytą sūrį mirkiau sūryme, pagamintame iš vandens ir druskos, apie parą. Per tą laiką sūris tampa kaip reikiant sūrus. Nupylusi skystį, sūrį su prieskoniais taip pat susluoksniavau į indelį ir užpyliau aliejumi. Šis sūris, kaip ir ankstesnis, skaniausias po kelių parų.
13 Comments
Neringa
2011-09-12 at 1:13 pmpasakiskai atrodo!
oditele
2011-09-12 at 6:08 pmdievuliau, kaip skaniai atrodo..;)
Rennie
2011-09-13 at 6:53 amNeringa ir Oditėle, jis labai skanus, o su pomidorais iš viso pasakiškas 🙂
Dalia
2011-09-13 at 8:50 amRennie, puiki įdėja užkandžiams! Kai tik grįšiu iš savo kelionių maratono tikrai pasiruošiu abu sūrius nedidelėms vaišėms 😉
Rennie
2011-09-14 at 9:31 amDalia, būtinai sugrįžus išbandyk. Gražių kelionių !
Nida
2011-09-14 at 11:16 amJau uzsisakiau saldaus pieno suri is Lietuvos:) Kita savaite turetu “atvaziuoti”, tad nekantrauju isbandyti. Aciu, tikrai vertas demesio ir iki siol nebandytas receptas.
Anonymous
2012-03-23 at 9:23 amKlausimas: kiek tiksliau reikia aliejaus? ačiū.
Rennie
2012-03-26 at 9:31 amPriklausomai nuo to, kiek norėsite marinuoti sūrio. Aliejus visiškai turi apsemti sūrį. Sėkmės!
Aure
2013-07-23 at 1:15 pmnuostabiai atrodo!!! tik norėjau pasiteirauti, o kiek laiko galima laikyti tokį stiklainiuką šaldytuve? 🙂
Rennie
2013-08-01 at 11:13 amJį šaldytuve laikau apie savaitę.
ausra
2014-02-22 at 2:57 pmkokios temperaturos turi buti aliejus
Audraaudre
2014-06-19 at 9:36 pmSveiki, o kam tas 1 l vandens???(Marinuotam varskes suriui).Aciu
Rennie
2014-06-30 at 5:54 pmVanduo reikalingas sūrimui ruošti, kuriame marinuojamas sūris.