APP/ Atsargoms/ Baziniai receptai/ Ruduo/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai

Marinuotas sūris

Jei šaldytuve turėsite tokio, aliejuje marinuoto sūrio, o ant palangės šviežiai nuskintų raudonuojančių pomidorų, tai greita ir skani vakarienė jums garantuota. 
Dievinu šį metų laiką, nes turguje lentynos lūžta nuo vaisių, daržovių ir paskutinių uogų. Kol dar galima gardžiuotis vietiniais skaniaisiais pomidorais, paprikomis, aštriaisiais pipirais, juos naudoju visur, į sriubas, pagardus, salotas. Šį kart receptas ne iš daržovių, bet labai jau tinkantis prie jų.
Sūrį marinavau dviem būdais, saldaus pieno sūrį, pagal savo seną receptą ir varškės sūrį, pagal Eglės iš Žaidimų aikštelės receptą.

Marinuotas sūris

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 0,5 l.
Gaminimo laikas: 15 min. gaminimas, 2 d. marinavimas

Sudėtis

  • Marinuotam saldaus pieno sūriui:
  • saldaus pieno sūris (gali būti su kmynais)
  • 2 a.š. druskos
  • alyvuogių aliejaus (pačio geriausio)
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a.š. žaliųjų pipirų žirnelių
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • Marinuotam varškės sūriui:
  • varškės sūris (kuo riebesnis, tuo skaniau)
  • 1 l vandens
  • 3 v.š. druskos
  • alyvuogių aliejaus (pačio geriausio)
  • 1 a.š. rožinių pipirų
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • 1 džiovintas aštrus pipiriukas

Eiga

1

Pirmiausiai pradėsiu nuo savo seniai išbandyto recepto su saldaus pieno sūriu, kurį taip marinuoju, kai iš kaimo parsivežu nemažą sūrį ir žinau, kad artimiausiu metu jo viso suvalgyti tikrai nesugebėsime.

2

Sūrį iš vakaro ištrinu druska, ryte druską jis jau būna sugėręs, tada supjaustau kuo vienodesniais gabalėliais ir sluoksniuoju į indelį kartu su prieskoniais, galiausiai ant viršaus užpilu aliejaus. Sūrį statau kelioms paroms į šaldytuvą.

3

Varškės sūrio marinavimas kiek ilgesnis. Supjaustytą sūrį mirkiau sūryme, pagamintame iš vandens ir druskos, apie parą. Per tą laiką sūris tampa kaip reikiant sūrus. Nupylusi skystį, sūrį su prieskoniais taip pat susluoksniavau į indelį ir užpyliau aliejumi. Šis sūris, kaip ir ankstesnis, skaniausias po kelių parų.

Gali patikti

13 Comments

  • Atsakyti
    Neringa
    2011-09-12 at 1:13 pm

    pasakiskai atrodo!

  • Atsakyti
    oditele
    2011-09-12 at 6:08 pm

    dievuliau, kaip skaniai atrodo..;)

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-13 at 6:53 am

    Neringa ir Oditėle, jis labai skanus, o su pomidorais iš viso pasakiškas 🙂

  • Atsakyti
    Dalia
    2011-09-13 at 8:50 am

    Rennie, puiki įdėja užkandžiams! Kai tik grįšiu iš savo kelionių maratono tikrai pasiruošiu abu sūrius nedidelėms vaišėms 😉

  • Atsakyti
    Rennie
    2011-09-14 at 9:31 am

    Dalia, būtinai sugrįžus išbandyk. Gražių kelionių !

  • Atsakyti
    Nida
    2011-09-14 at 11:16 am

    Jau uzsisakiau saldaus pieno suri is Lietuvos:) Kita savaite turetu “atvaziuoti”, tad nekantrauju isbandyti. Aciu, tikrai vertas demesio ir iki siol nebandytas receptas.

  • Atsakyti
    Anonymous
    2012-03-23 at 9:23 am

    Klausimas: kiek tiksliau reikia aliejaus? ačiū.

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-03-26 at 9:31 am

      Priklausomai nuo to, kiek norėsite marinuoti sūrio. Aliejus visiškai turi apsemti sūrį. Sėkmės!

  • Atsakyti
    Aure
    2013-07-23 at 1:15 pm

    nuostabiai atrodo!!! tik norėjau pasiteirauti, o kiek laiko galima laikyti tokį stiklainiuką šaldytuve? 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-08-01 at 11:13 am

      Jį šaldytuve laikau apie savaitę.

  • Atsakyti
    ausra
    2014-02-22 at 2:57 pm

    kokios temperaturos turi buti aliejus

  • Atsakyti
    Audraaudre
    2014-06-19 at 9:36 pm

    Sveiki, o kam tas 1 l vandens???(Marinuotam varskes suriui).Aciu

    • Atsakyti
      Rennie
      2014-06-30 at 5:54 pm

      Vanduo reikalingas sūrimui ruošti, kuriame marinuojamas sūris.

    Komentuokite