Rabarbarų, artėjančios vasaros ir vaikų atostogų progai – keksiukai! Jų receptą įkvėpė saldainių Karvutė dėžė, kurią praeitą savaitę gavau dovanų iš Vilniaus pergalė. Man tai patys nostalgiškiausi, vaikyste kvepiantys saldainiai. Keksiukams jie suteikė ne tik karamelės skonį, bet ir saldumo, todėl maišydama tešlą galėjau pamažinti cukraus. Keksiukus šį kartą gaminau be sviesto ir aliejaus, vietoj to naudojau riebią grietinę, kuri atliko riebalų ir baltymų rolę. Svarbus keksiukų gaminimo akcentas – bent valandą prieš kepimą pjaustytus rabarbarus užberkite cukrumi, kad išsiskirtų jų sultys, kurios ne tik pasaldins, bet ir suskystins tešlą. Rabarbarų rūgštumą su Karvučių saldumu apjungia ir papildo vos vos jaučiamas imbiero skonis. Tai minkšti ir saldžiarūgščiai keksiukai!
Keksiukai su rabarbarais ir
Su speltų miltais
Sudėtis
- 400 g rabarbarų
- 12 saldainių "Karvutė"
- 2 kiaušinių
- 200 g riebios grietinės
- 5 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 200 g šviesių speltų miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- gabalėlio šviežio imbiero
- 1 šaukštelio vanilės miltelių
- žiupsnelio druskos
Eiga
Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustyite smulkiais kubeliais. Juos užberkite cukrumi, kad išsiskirtų sultys ir palikite geram pusvalandžiui.
Kiaušinius išplakite su grietine, smulkiai įtarkuokite imbierą ir vanilę, supilkite nuo rabarbarų išsiskyrusiomis saldžiomis sultimis. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Juos įmaišykite į tešlą ir galiausiai suberkite rabarbarus.
Į keksiukų skardelę sutieskite popierines keksiukų formeles ir jas užpildykite tešlos. Į kiekvieną keksiuką dėkite į keturias dalis supjaustytą karvutės saldainį. Keksiukus kepkite iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepusius aušinkite ant grotelių.
Komentarai