APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Vasara/ Visi receptai

Rabarbarų pyragas su BEZĖ

Rabarbarai šiemet mano darže vėluoja, tik prieš gerą savaitę jų kotai paaugo tiek, kad jau buvo negaila skinti. Ankstesniais metais pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imdavau pirmąją gegužės savaitę. Šį rabarbarų pyragą išbandžiau ir pamėgau dar pernai, bet kartais nutinka taip – išbandau naują receptą, nufotografuoju, bet surašyti ir pasidalinti receptu tinklaraštyje taip ir nesuspėju. Taip nutiko ir šiam rabarbarų pyragui su bezė, kurį pernai kepiau net kelis kartus, bet rabarbarų sezonui pasibaigus taip ir nesuspėjau pasidalinti. Todėl šiemet tikslai žinojau kokį kepinį su rabarbarais kepsiu pirmiausiai ir ne tik todėl, kad jis jau metus laukė eilėje, bet ir todėl, kad labai skanus bei per metus jo jau spėjau pasiilgti.

Rabarbarų pyrago su bezė receptą sužinojau iš lenkų tinklaraščio Kwesia Smaku. Šis pyragas patiko ne tik man, bet ir namiškiams bei svečiams, kurie pernai jį ragavo. Tai labai patogus receptas, nes kiaušinių tryniai keliauja į pyrago tešlą, o baltymai – į bezė ant rabarbarų. Kad rabarbarai įgautų gražią rausvą spalvą ir uogų aromato, šiam pyragui yra sumaišomi su aviečių uogiene ir daugiau cukraus į pyrago įdarą nededama. Tikrai žinau, kad šį pyragą iki rabarbarų sezono pabaigos kepsiu dar ne vieną kartą, nes labai skanus!

Kad tokį pyragą galėčiau iškepi kada tik panorėjusi, savo prieskonių stalčiuje visada turiu šventąją kepinių trijulę: “Santa Maria” kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir cinamoną. Šio gėrio pas mane niekada netrūksta! Man patinka, kad šis vanilinis cukrus yra su natūralia vanile ir jame aiškiai matomos vanilės juodosios sėklytės. “Santa Maria” kepimo milteliai manęs dar niekada nėra nuvylę ir džiaugiuosi, kad pamėgto cinamono randu beveik kiekvienoje parduotuvėje bei dar galiu pasirinkti net ekologiškai užaugintą. Naudoju ir rekomenduoju!

Rabarbarų pyragas su BEZĖ

36 votes, average: 3,97 out of 536 votes, average: 3,97 out of 536 votes, average: 3,97 out of 536 votes, average: 3,97 out of 536 votes, average: 3,97 out of 5 (36 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: kepimo formai 26x36 cm
Kepimo laikas: 35 min. kepimas

Sudėtis

  • Tešlai:
  • 200 kvietinių miltų, naudojau šviesius speltų
  • 50 g bulvių krakmolo
  • 200 g šalto sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA kepimo miltelių
  • 4 kiaušinių trynių
  • Įdarui:
  • 800 g rabarbarų, jau nuluptų ir supjaustytų
  • 3 šaukštų krakmolo
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA malto cinamono
  • 200 g aviečių uogienės
  • Bezė:
  • 4 kiaušinių baltymų
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelio SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • 1 šaukšto bulvių krakmolo

Eiga

1

Paruoškite tešlą. Abiejų rūšių miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, o ant viršaus užmeskite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Sviestą su miltais sutrinti į riebius trupinius galite kapoklės pagalba arba paprasčiausiai rankomis. Ant riebių trupinių užleiskite kiaušinių trynius ir užminkykite tvirtą tešlą. Pyrago kepimo indą (naudojau stačiakampį 26x36 cm) išklokite kepimo popieriumi ir pagal formos dydį iškočiokite paruoštą tešlą. Paruoštą tešlą subadykite šakute ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą sustingti. Atšaldytą tešlos pagrindą kepkite 170 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Kol pagrindas kepa, paruošite pyrago įdarą ir bezė.

2

Paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarus nulupkite, nupjaukite nudžiūvusius galus ir supjaustykite kubeliais. Rabarbarų kubelius sumaišykite su bulvių krakmolu, cinamonu bei aviečių uogiene.

3

Išplakite bezė. Kiaušinių baltymus mikseriu išplakite iki purumo ir iš lėto berkite cukrų, plakite apie 5 minutes, suberkite bulvių krakmolą. Bezė turi būti labai gerai išplakta, standi ir net blizganti.

4

Formuokite ir kepkite pyragą. Ant iškepto tešlos pagrindo vienodai paskirstykite rabarbarų įdarą su uogiene, o ant viršaus gražiai užkrėskite išplaktą bezė. Kepkite 170 laipsnių karščio orkaitėje - 20 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 60 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, palikite gerai praaušti ir tik tada pjaustykite.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

7 Comments

  • Atsakyti
    Dovilė
    2022-06-13 at 6:18 pm

    “Abiejų rūšių miltus sumaišykite” ingredientuose randu tik 200g kvietinių miltų, o kur dar kokia rūšis? Ar čia turima galvoje miltus, krakmolą?

    • Atsakyti
      Renata
      2024-04-26 at 3:55 pm

      Taip, Dovile, turėjau omenyje miltus ir krakmolą 🙂

  • Atsakyti
    Jurgita
    2022-06-17 at 7:15 am

    Ačiū už receptą!Vakar išbandžiau,skonis puikus,tačiau nevisiškai iškepė rabarbarai ir nelabai patiko pačios rabarbarų ir aviečių uogienės spalva-rožiniai balkšva,norėtųsi skaidrumo ir ryškumo.Ar negalėjo čia būti problema bulvių krakmole?Gal reikėjo naudoti kukurūzų.

    • Atsakyti
      Renata
      2024-04-26 at 3:58 pm

      Jei rabarbarai nėra rausvi, tai sunku bus išgauti gražią rausvą spalvą. Rekomenduoju tik ilgiau pjaustytus rabarbarus palaikyti kartu su aviečių uogiene.

  • Atsakyti
    Aurelija
    2024-04-25 at 9:04 pm

    Sveiki. Sezonas prasideda! Klausimėliai: rašote “abiejų rūšių miltus”, bet recepte yra tik 200 g speltos miltų? O kitas klausimas ir į tešlą eina krakmolas?
    Ačiū už atsakymą. Nekantrauju kepti!

    • Atsakyti
      Renata
      2024-04-26 at 3:59 pm

      Taip, turėjau omenyje miltus ir krakmolą.

  • Atsakyti
    Kamilė
    2024-05-08 at 5:14 pm

    Retokai kepu pyragus, bet šitas gražuolis pavyko puikiai ir skonis labai patiko visai šeimai!

  • Komentuokite