Rudenį, kol dar nesibaigė vietiniai pomidorai, kol dar dera saldieji kukurūzai, kol turguje galima nusipirkti Lietuvoje augintų aitriųjų ir saldžiųjų paprikų labai gera gaminti meksikietišką maistą. Šį savaitgalį kepsninėje kepėme kesadilijas. Kesadilijos (Quesadilla) – tai įdarytos keptos tortilijos. Labai greitai pagaminamas ir skanus užkandis. Tokias kesadilijas, su įvairiomis daržovėmis, kepiau Cobb kepsninėje beveik visą vasarą, jas labai pamėgo mano vaikai. Man su tokiomis vaišėmis irgi labai paprasta, tik pripjaustau pilną padėklą daržovių ir sūrio, o jau kiekvienas pagal savo skonį ir nuotaiką jas gaminasi ir kepasi pats. Pasistatome Cobb kepsninę tiesiai ant stalo, apsėdame ją iš visų pusių, ir kepame kiekvienas skirtingas kesadilijas, o po to vaišinamės ir ginčijamės, kieno kesadilija pati skaniausia.
Patinka man toks saulėtas, spalvingas ir sausas ruduo. Tada galima išsinešti stalą po rudenėjančiu medžiu ir valgyti krentant spalvotiems lapams. Prie šių meksikietiškų kesadilijų dar patariu kepsninėje išsikepti saldžiųjų kukurūzų burbuolių ir pasigaminti greitai paruošiamo salsa padažo. Turėsite puikų rudenišką meksikietišką vakarėlį.
Kepsninėje keptos kesadilijos
Meksikietiška virtuvė
Sudėtis
- 8 kvietinių miltų tortilijų
- 200 g mocarelos sūrio
- 4 pomidorų
- 2 saldžiųjų paprikų
- 1 aitriosios paprikos
- 1 virto saldaus kukurūzo
- 1 raudonojo svogūno
- šviežių petražolių ir bazilikų
- druskos ir pipirų pagal skonį
- salsa padažo
Eiga
Kepsninę paruošiau kepimui ant tiesioginės ugnies.
Daržoves nuploviau ir supjausčiau. Suraikiau sūrį. Išviriau kukurūzo burbuolę ir nupjausčiau nuo jos grūdelius.
Tortilijas plonai iš vienos pusės aptepiau salsa padažu, ant viršaus dėjau kelis pjaustyto sūrio gabalėlius, ant jo pjaustyto pomidoro, saldžiosios ir aitriosios paprikos, plonai pjaustytų svogūnų, apibarsčiau kukurūzų grūdeliais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Kesadilijas kepiau po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Apversti jas reikia atsargiai, kad neišbyrėtų įdaras. Iškepusios kesadilijos yra traškios, sūris išsilydęs, o daržovės viduje - karštos. Iškepusios įdarytos tortilijos perpjaunamos pusiau.
Tokias kesadilijas galima kepti ant bet kokios kepsninės, o įdaryti viskuo, ką jūs mėgstate.
11 Comments
Marta
2012-10-02 at 8:55 amTobulas ruduo nuotraukose. T o b u l a s.
Rūta
2012-10-03 at 4:21 pmMielai įsiprašyčiau į hamaką 😉
Anonymous
2012-10-03 at 5:17 pmbet jau savo bloge – tobula cobb reklama padaret, t o b u l a. matyt tikrai jum daug sumokejo
Gerbėja
2012-10-06 at 5:51 pmOt lietuviai… žmonės niekaip negali patikėti, kad gerais dalykais galima nuoširdžiai džiaugtis ir tuo dalintis su kitais…
Gerai dar, kad Lietuvoj gražūs rudenys būna 🙂 Ir gerai, kad gerais receptais negaila dalintis. Ir nuotraukom gerom. Ir nuotaika gera.
Ačiū Jums 🙂
meninix
2012-10-06 at 6:24 pmlabai grazu ir skaniai atrodo :)) reikes butinai isbandyti!! sekems
Gita
2012-10-17 at 12:37 pmAciu uz recepta IR UZ IDEJA 🙂 Isbandeme savaitgali . Puoda turiu jau keleta metu , bet niekad taip nedariau – vaikai liko is vis suzaveti,kai gali detis patys ka nori.