Gaminu/ Mėsa/ Žiema

Planuojame šventinį meniu – SKANIAUSI KALĖDINAI MĖSOS KEPSNIAI

Per ilgus tinklaraščio gyvavimo metus esu sukaupiau labai daug šventinių mėsos patiekalų! Pati nustebau, kad į šį staipsnį galėjau įtraukti net 25 šventinius receptus iš kalakutienos, antienos, žąsienos, vištienos, putpelienos, jautienos, ėrienos, kiaulienos. Labai platus receptų sąrašas žiemos šventėms, tikiuosi, tikrai kažką skanaus išsirinksite!

KALAKUTIENA

Kalėdinis kalakutas su apelsinais ir rozmarinais – tikras šventinio kalėdinio stalo karalius! Pagal šį receptą šventinį kalakutą kepu jau daug metų. Tai pats geriausias pasirinkimas, kai prie šventinio stalo susirenka daug svečių.

Kalakutienos filė kumpelis – ypač skanus ir sultingas. Supjaustytas šaltas su šventinais padažais ir sezoninėmis salotomis jis puikiai tiks šaltam stalui.

Kalakutienos krūtinėlės KARŪNA su spanguolėmis, apelsinais ir apelsininėmis morkytėmis. Šis patiekalas tiks mažesniam svečių stalui, jei nenorinte atsisakyti šventiškai kepto kalakuto. Tokiam kepsniui panaudojama išpjauta visa kalakutienos krūtinėlė su kaulais ir oda. Taip kepama krūtinėlė neišsausėja, o iškepusi būna sultinga.

Kalėdinis kalakutienos krūtinėlės kepsnys. Šis kalakutienos krūtinėlės kepsnys gali būti kepamas iš nedidelio krūtinėlės gabaliuko, bet dėl marinavimo sūryme, iškepęs išliks sultingas ir skanus.

Kalakutienos kukuliai su spanguolėmis. Šis patiekalas labai tiktų antrai Kalėdų dienai, kai norisi nebesedėti prie stalo, o praleisti laiką gamtoje ar apsnigtoje terasoje prie kepsninės. Puikus receptas kalėdiniam aperitivo vakarėliui!

Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su džiovintais pomidorais . Šį receptą tinklaraštyje aprašiau prieš 10 metų, bet jis lygiai toks pats skanus bei aktualus ir šiandien. Džiovintais pomidorais įdaryta kalakutienos krūtinėlė iškepa ypač pikantiško skonio.

Kalakutienos kumpis su bruknėmis. Šiam patiekalui naudojamas kalakurienos kumpis su kaulu. Iškeptas su bruknėmis jis ypač tinka kalėdoms.

ANTIENA

Saldžiarūgštė antis su džiovintomis slyvomis yra marinuota tamsiame balzamiko padaže, kuris suteikia ne tik tamsesnės, nei įprasta keptam paukščiui spalvos, bet ir neatsivalgomai gardaus saldžiarūgščio skonio. Prie jo labai tinka granatų sėklos.

Šventinė antiena su obuoliais ir serbentų padažu tiks nedidelei šventei, ar romantiškai kalėdų vakarienei tik dviese. Šiam patiekalui naudojama antienos krūtinėlė.

Apelsinų džemu glazūruota antis su keptais apelsinais – labai šventiškas patiekalas. Apelsinų džemas mėsai suteikia saldumo, o kepti apelsinai šventiškumo.

Antis obuolių sultyse su keptais obuoliais ir spanguolių padažu senas geras receptas, aprašytas dar 2014 metais. Antis, marinuota obuolių sultyse ir iškepta su obuoliais – tikras lietuviškų kalėdų skonis.

Prancūziškas pupelių troškinys su antienos šlaunelėmis patiks norintiems jaukaus šventinio patiekalo. Šį patiekalą galima pašauti iš ryto ir lėtai iki šventės troškinti ketaus puode.

ŽĄSIENA

Kepta žąsis ant raugintų kopūstų su džiovintomis slyvomis ir obuoliais. Šį receptą ruošiau lapkritienei Šv. Martyno šventei, bet jis labai tiks ir Kalėdoms. Neatsivalgomai skani žąsis, kimšta obuoliais ir kepta ant troškintų kopūstų su džiovintomis slyvomis.

VIŠTIENA

Keptas citrininis viščiukas su česnakais – klasikinis receptas, kuris tiks jaukioms šeimyninėms Kalėdoms.

Keptas viščiukas ant apelsinų labai spalvotas ir šventinis receptas. Jei dar nebandėte paukštienos su keptais apelsinais, Kalėdos yra puikus laikas išbandyti!

PUTPELIENA

Cinamoninės putpelės su perlinių kruopų ir šakninių daržovių kruopainiu ypač tinkantis lietuviškam kalėdų stalui patiekalas.

Keptos putpelės su sidru ir obuoliais tiesiog tirpsta burnoje. Labai šventiškas patiekalas ne tik Kalėdoms, bet ir Naujiesiems metams.

JAUTIENA

Jautienos steikas spanguolių padaže ypač greitai pagaminamas, bet pilnas kalėdinių skonio kepsnys!

Jautienos nugarinė su “au Poivre” padažu, šiame recepte pirmuoju smuiku groja kokybiška jautiena ir klasikinis padažas. Patiekite su keptomis daržovėmis.

ĖRIENA

Aromatingas, lėtai keptas ėrienos kumpis su granatais labai šventiškas ir ypač skanus kepsnys Kalėdoms, kai susirenka daugiau svečių. Jį pašauti į orkaitę reikės anksti ryte, nes lėtai kepa net 5 valandas, bet iškepusi mėsa krenta nuo kaulo.

TRIUŠIENA

Triušiena, troškinta obuolių sidre su obuoliais dar vienas jaukus pateikalas norintiems šventėms nesudėtingo recepto. Triušiena ir obuoliai – klasika kuri niekada nenusibosta.

Triušienos kulšelės troškintos obuolių sultyse su džiovintais vaisiais tai senas geras mano receptas, kurį aprašiau pačioje tinklaraščio rašymo pradžioje. Pagal šį receptą vis dar gaminu, nes skanu be galo.

Triušiena, troškinta pomidorų padaže su džiovintomis slyvomis taip troškinta triušiena patinka net tiems, kas nėra triušienos patiekalų fanai. Konservuotų pomidorų padažas su džiovintomis slyvomis triušieną paverčia neatsivalgomai skania.

KIAULIENA

Kiaulienos kepsnys traškia odele su obuoliais ir garstyčių padažu labai šventinis kiaulienos kepsnys, šalia kurio ne tik gražu, bet ir skanu patiekti keptus raudonus obuolius.

Kiaulienos kepsniai ant ananasų patiks egzotiško saldžiarūgščio skonio mėgėjams.

Linkiu jaukių ir skanių ateinančių Kalėdų!

Komentarai

Komentuokite