APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Maltietiški migdolų sausainiai

Sekmadienį prasidėjo adventas, laikas advento sausainiams! Ta proga noriu priminti savo knygą “Kalėdinių sausainių ADVENTO kalendorius”, kuriai iškepiau ir aprašiau net 24 skirtingus kalėdinių sausainių receptus. Sausainių elektroninę knygą nemokamai ir vieno mygtuko paspaudimu galite parsisiųsti iš čia. Ta proga, vieną sausainių receptą iš knygos kelių ir į tinklaraštį. Šių sausainių visada ragauju, kai tik lankausi pas brolį, gyvenantį Maltoje. Man jie labai patinka, jų kepimui nenaudojami miltai, tik malti migdolai, taigi juose nėra glitimo.

Sausainiai kepami advento bei kalėdiniu laikotarpiu ir visų labai mėgstami, pirmą kartą jų paragavusi labai panorau išmokti išsikepti ir namuose. Pagaminti maltietiškus migdolų sausainius tikrai nėra sudėtinga. Iškepę sausainiai būna kieti iš išorės, bet minkšti viduje. Norėdami juos papuošti ant kiekvieno sausainio įspauskite po didelį ir gražų migdolo riešutą. Sausainiams švelnaus kvapo suteikiu Santa Maria vaniliniu cukrumi, su natūralios vanilės sėklytėmis. Ši įmonė yra ir sausainių knygelės mecenatė, labai džiaugiuosi, kad pavyko ją sukurti bei jums prieš kiekvienas Kalėdas dovanoti 24 sausainių receptus, kurie niekada neišeina iš mados ir yra aktualūs kiekvieną adventą. Laikas kepti!

Maltietiški migdolų sausainiai

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: apie 25 vnt.
Gaminimo laikas: 20 min.

Kalėdinių sausainių advento kalendorius

Sudėtis

  • 200 g migdolų
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio citrinų sulčių
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 1 šaukštelio "Santa Maria" vanilinio cukraus
  • Papuošimui:
  • 25 migdolų

Eiga

1

Migdolų riešutus sukapokite kapoklėje, kad būtų panašūs į rupius miltus.

2

Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir lengvai šakute paplakite.

3

Dubenyje sumaišykite kapotus migdolus, paprastą ir vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, šaukštą jos sulčių ir viską apliekite kiaušinio baltymu. Rankomis užminkykite kietoką tešlą.

4

Iš riešutinės tešlos pasiruoškite vienodus rutuliukus, kad jie būtų tokio pat dydžio tešlą matuokite šaukšteliu. Rutuliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5

Į kiekvieną tešlos rutuliuką įspauskite po vieną gražų migdolą. Sausainius pašaukite kepti į įkaitintą 170 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepusius ataušinkite. Laikykite dėžutėje iki savaitės.

Užrašai

Receptas paruoštas bendadarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite