APP/ Mėsa/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Rudens derliaus TEX-MEX fiesta: Taco sriuba

Šį receptą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių savo šio mėnesio projektui “Rudens derliaus Tex-Mex fiesta”. Praeitą savaitę šioje rubrikoje startavau su meksikietiška pica Tlayuda  kurią šeimos prašymu per paskutines dvi savaites kepiau net tris kartus. O šiam lietingam savaitgaliui rekomenduoju išsivirti tirštą, aštrią ir spalvingą Taco sriubą. Ji kiek panaši į garsiųjį meksikietišką Chili con carne troškinį tik skystesnė, kaip sriuba ir dar papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis. Taco sriuba pavadinta todėl, kad jai tinka visi tie patys ingredientai, kaip ir takoms, meksikietiškiems paplotėliams su įdaru: pomidotai, aitriosios ir saldžiosios paprikos, įvairiausios pupelės, kukurūzai, avokadai, kalendros ir mėsa. Jei norite ingredientų įvairovės, labai rekomenduoju pažiūrėti serialą apie meksikiečių gatvės maistą Taco chronicles (lietuviškai „Tako kronikos“), nustebsite kokių įvairių yra takų: al pastor (su ant iešmo kepta mėsa),  carne asada (su jautiena), carnitas (su kiauliena)… Na o ši sriuba dažniausiai pateikiams su įvairiais priedais, vienas populiariausių –  kukurūziniai tortilijų traškučiai. Jei sriuba bus kiek per aštri, nugesinkite aštrumą įmaišydami grietinės ar jogurto. Tokia sriuba sušildys kiekvieną sugrįžusį namo ar užsukusį į svečius. Tik nepamirškite prie jos pateikti pilnos lėkštės įvairiausių spalvingų ir skanių priedų. Laikas švęsti rudens derlių! 

Taco sriuba

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 8 amenims
Gaminimo laikas: 1,5 valandos

TEX-MEX virtuvė

Sudėtis

  • 600 g maltos jautienos
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 kukurūzų burbuolių
  • 2-3 saldžiųjų paprikų
  • 1 stiklinės skirtingų rūšių ir spalvų pupelių (raudonųjų, juodųjų, margųjų)
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų
  • 1 l jautienos sultinio
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 2 šaukštelių saldžiųjų paprikų
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Patiekti:
  • 1 pakelio Santa Maria tortilijų traškučių
  • 1 pjaustyto avokado
  • 2 pjaustytų aitriųjų paprikų
  • puokštės kapotų šviežių kalendrų
  • 1 pjaustyto mėlynojo svogūno
  • tarkuoto kietojo sūrio
  • grietinės
  • žaliosios citrinos

Eiga

1

Iš anksto, prieš kelias valandas iki sriubos virimo, karštu vandeniu užpilkite pupeles, kad jos spėtų išbrinkti.

2

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepkite puode ant aliejaus. Kai apkeps, suberkite maltą jautieną ir kepkite nuolat maišydami, kad taptų biri. Kai mėsa apkeps, suberkite kapotą česnaką ir aitriąją papriką, dar kiek maišydami pakepkite.

3

Ant mėsos supilkite konservuotus pomidorus, suberkite visus prieskonius ir druską. Kai užvirs, supilkite sultinį, suberkite išbrinkusias perplautas pupeles, uždenkite puodą ir virkite apie 1 valandą, kol pupelės suminkštės.

4

Nuo kukurūzų burbuolių nupjaustykite kukurūzų sėklas, jei neturite šviežių, galite naudoti ir šaldytas. Jas berkite į puodą kartu su pjaustytomis saldžiosiomis paprikomis, pavirkite dar 10 minučių. Puodą uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių, kad susistovėtų skoniai.

5

Per tą laiką paruoškite priedus prie sriubos: pjaustytą avokadą, smulkintą mėlynąjį svogūną, šviežas kalendras, aitriąsias paprikas, tarkuotą sūrį, tortilijų traškučius, žaliąją citriną, grietinę. Kiekvienas valgytojas sriubą galės apsibarstyti norimais priedais pats. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite