Džiovintais vaisiais įdaryta kepta kiaulienos nugarinė labai populiari Lenkijoje. Dažniausiai ji gaminama per didžiąsias metų šventes, o įdaroma gali būti ne tik džiovintomis slyvomis, bet ir džiovintais abrikosais. Tokį kepsnį svarbu įtrinti kuo įvairesnėmis prieskoninėmis žolelėmis. Rekomenduoju išbandyti sodo prieskoninių žolelių mišinį iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių, svogūnų ir dašių. Labai panašų kiaulienos kepsnį kiekvienoms Velykoms kepa ir mano mama, be jo neįsivaizduoju šventinio stalo.
Šis receptas iš mano ruoštos elektroninės knygos “Velykų vaišės. Sezoninė Mėsa”, ją nemokamai galite p[arsisiųsti iš mano tinklaraščio čia. Knygelėje jūsų laukia 12 šventiūnių receptų!
Velykoms Kiaulienos nugarinę nuplaukite ir nusausinkite. Ilgu peiliu per visą mėsos gabalo ilgį padarykite įpjovą. Džiovintas slyvas nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Po vieną jas paspausdami pirštu sukiškite į paruoštą mėsoje įpjovą. Slyvų į ją kiškite tiek, kiek telpa. Paruoškite mėsos marinatą. Šviežiai spaustose citrinų sultyse ištirpinkite medų ir suberkite visus prieskonius, įpilkite aliejaus ir labai gerai išmaišykite. Marinatą užpilkite ant mėsos bei rankomis įtrinkite mėsą. Taip pamarinuotą mėsą palikite 2-3 valandoms įsiskonėti. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, jo turėtų būti tiek, kad galėtumėte mėsą uždengti ir iš viršaus. Ant kepimo popieriaus dėkite mėsą, ant jos supilkite atlikusį marinatą, o į skardą ant kepimo popieriaus pilkite stiklinę vandens. Mėsą labai gerai apdenkite kepimo popieriumi ir statykite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 45 minutėms. Tada mėsą ištraukite ir atidenkite kepimo popierių, bei statykite atgal, kad mėsa gražiai apskrustų. Iškepusią mėsą palikite kiek praaušti ir pjaustykite. Ji skani šilta ir visai atšalusi. Receptas iš el. knygos "Velykų vaišės. Sezoninė mėsa"Kiaulienos nugarinė, įdaryta džiovintomis slyvomis
Sudėtis
Eiga
Užrašai

Komentarai