Mėsa/ Vasara/ Visi receptai

Parūkyti vištienos blauzdelių ledinukai

Žaismingai skambantys ir vaikų labai mėgstami lipnūs vištienos blauzdelių ledinukai tikrai nepaliks abejingų. Jei mėgstate švelnesnį maistą arba gaminate vaikams, mano siūlomo prieskonių mišinio berkite mažiau, nes jis gana aštrus, bet jei norite pasimėgauti tikru aštrių rūkintų blauzdelių skoniu – prieskonių tikrai nepagailėkite! Kepsninėje keptoms blauzdelėms dar daugiau aromato suteikia jų glazūravimas BBQ padažu ir vaismedžio dūmas. Taip kepti vištienos blauzdeles galima ištisą sezoną ir patiekti vis su kitomis sezoninėmis daržovėmis. Tai niekada neatsibostantis maistas, kurio norisi dar ir dar!

Vištienos blauzdeles panašiai galite iškepti ir namų virtuvės orkaitėje.  Pradžioje kepkite 170 laipsnių orkaitėje, o nuteptus BBQ padažu dar 10 minučių. Tik tokiu atveju vištienos blauzdelės turės mažiau dūmo aromato. 

Šis receptas iš naujosios el. knygelės “Susitikime prie grilio”, kurią kūrėme drauge su Martynu Vyras prie grilio ir mecenatu Santa Maria Lietuva. Naują elektroninę knygą galite nemokamai parsisiųsti iš čia. Laikas kurti grilių!

Parūkyti vištienos blauzdelių ledinukai

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 60 min. ir marinavimas

Sudėtis

  • 8-10 vnt. vištienos blauzdelių
  • 1 pakelio Santa Maria prieskonių mišinio vištienai Beer Can Chicken
  • 4 šaukštų Santa Maria BBQ padažo Original
  • Patiekti:
  • sezoninių daržovių salotų
  • Santa Maria BBQ padažo Original

Eiga

1

Vištienos blauzdeles nuplaukite ir apipjaukite odelę nuo atsikišusio blauzdelės kauliuko, suformuodami taip vadinamas “tulpes” arba “ledinukus”. Pačius kauliukus apsukite folija, kad kepant neapdegtų.

2

Vištienos blauzdeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite vištienai skirtais prieskoniais, palikite kelioms valandoms, kad įsiskonėtų.

3

Kepsninę paruoškite rūkinimui, tarp anglių įmaišykite vaismedžio kaladėlių arba drožlių. Vištienos blauzdeles patogu sukabinti ant specialios tam skirtos kabyklos, jei tokios neturite, sustatykite jas ant grotelių, folija apsuktais kauliukais į viršų. Blauzdeles rūkykite 110 -130 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 65 laipsnius (ją patikrinti galite momentiniu mėsos termometru).

4

Apkepusias blauzdeles aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 10 minučių 150 laipsnių kaitros kepsninėje ant netiesioginės ugnies, kol padažas taps lipnesnis, o vištienos vidinė temperatūra pasieks 75 laipsnius.

5

Iškepusias vištienos blauzdeles pateikite su sezoninių daržovių salotomis ir tuo pačiu BBQ padažu pasidažymui.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite