Linksmiausios mūsų vakarienės visada būna, kai ruošiu takus! Šį kartą juos gaminau ir sukūriau mažą šventę viešėdama pas brolį Maltoje.
Nepatikėsite, bet net ir Maltoje, galima nusipirkti pamėgtų Santa Maria Tex-Mex produktų. Užsukusi į vietinį Gozo salos sostinės Viktorijos prekybos centrą nupirkau kukurūzinių tako krepšelių ir tako prieskonių mišinio, o žuvų parduotuvėje prigriebiau vietinių krevečių, šalia esančiame turgelyje – kopūstą, morkų ir sezoninių granatų. Šiame patiekale bus daug daržovių! Jam pagaminau Tex-Mex stiliaus “Coleslow” salotas ne tik su kopūstais, morkomis, bet ir su šviežiais svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir sezonioniais granatais, o padažą salotoms suplakiau iš žaliųjų citrinų sulčių ir vietinio alyvuogių aliejaus. Tokių salotų galima pasiruošti daugiau bei iš anksto, jas šaldytuve galėsite laikyti kelias dienas, salotos taps tik skanesnės. Tada beliko tik suplakti avokadų padažą ir iškepti krevetes. Vakarienę paruošiau trumpiau nei per pusvalandį! Ji visiškas džiaugsmas ir gaminančiam, ir valgančiam, o ypač vaikų mamoms, nes takuose patiektos daržovės visada skaniau susivalgo nei tos pačios salotos lėkštėje. Kviečiu išbandyti!

Pirmiausiai užmarinuokite krevetes. Jas išvalykite, nuplaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tako prieskonių mišiniu. Kol gaminsite salotas, palikite krevetes 10-15 minučių įsiskonėti. Paruoškite salotas. Supjaustykite griežinėliais kopūstą ir morkas, sumaišykite su pjaustytais svogūnų laiškais ir kalendromis, užberkite granatų sėklų ir smulkiai pjaustytas aitriąsias paprikas bei viską sumaišykite su druska. Iš žaliosios citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus su žiupsneliu druskos suplakite salotų padažą, užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Paruoškite avokadų padažą. Avokado minkštimą labai gerai trintuvu sutrinkite kartu su žaliųjų citrinų sultimis, keliais šaukštais vandens, druska ir kuminu. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Jis turi gautis skystos grietinės konsistencijos. Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepkite krevetes iš abiejų pusių. Tai užims vos kelias minutes, svarbu krevečių neperkepti. Sudėkite į indelį ir uždenkite, kad neatšaltų. Serviruokite visus paruoštus ingredientus savarankiškam takų susikonstravimui ant stalo. Ant kukurūzinio tako dėkite salotų, ant jų uždėkite po kelias krevetes, apliekite avokadų padažu, apibarstykite kalendrų lapeliais ir granatais. Skanaus! Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAKukurūziniai tako krepšeliai su krevetėmis
Sudėtis
Eiga
Užrašai

Komentarai