APP/ Ruduo/ Visi receptai/ Žuvys

Kukurūziniai tako krepšeliai su krevetėmis

Linksmiausios mūsų vakarienės visada būna, kai ruošiu takus! Šį kartą juos gaminau ir sukūriau mažą šventę viešėdama pas brolį Maltoje.

Nepatikėsite, bet net ir Maltoje, galima nusipirkti pamėgtų Santa Maria Tex-Mex produktų. Užsukusi į vietinį Gozo salos sostinės Viktorijos prekybos centrą nupirkau kukurūzinių tako krepšelių ir tako prieskonių mišinio, o žuvų parduotuvėje prigriebiau vietinių krevečių, šalia esančiame turgelyje – kopūstą, morkų ir sezoninių granatų. Šiame patiekale bus daug daržovių! Jam pagaminau Tex-Mex stiliaus “Coleslow” salotas ne tik su kopūstais, morkomis, bet ir su šviežiais svogūnų laiškais, kalendrų lapeliais ir sezonioniais granatais, o padažą salotoms suplakiau iš žaliųjų citrinų sulčių ir vietinio alyvuogių aliejaus. Tokių salotų galima pasiruošti daugiau bei iš anksto, jas šaldytuve galėsite laikyti kelias dienas, salotos taps tik skanesnės. Tada beliko tik suplakti avokadų padažą ir iškepti krevetes. Vakarienę paruošiau trumpiau nei per pusvalandį! Ji visiškas džiaugsmas ir gaminančiam, ir valgančiam, o ypač vaikų mamoms, nes takuose patiektos daržovės visada skaniau susivalgo nei tos pačios salotos lėkštėje. Kviečiu išbandyti!

Kukurūziniai tako krepšeliai su krevetėmis

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 pakuotės (12 vnt) SANTA MARIA kukurūzinių tako krepšelių
  • 300 g krevečių be kiauto
  • pusės pakuotės SANTA MARIA tako prieskonių mišinio
  • Tex-Mex "Coleslaw" salotoms:
  • pjaustyto kupūsto
  • šiaudeliais pjaustytų morkų
  • ryšelio šviežių svogūnų laiškų
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • kelių aitriųjų paprikų
  • kelių saujų granatų sėklyčių
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • Avokadų padažui:
  • 1 didelio, gerai prinokusio avokado
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • kelių šaukštų virinto vandens
  • malto kumino ir druskos pagal skonį
  • Patiekti:
  • šviežių kalendrų lapelių
  • granatų sėklų apibarstyti

Eiga

1

Pirmiausiai užmarinuokite krevetes. Jas išvalykite, nuplaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tako prieskonių mišiniu. Kol gaminsite salotas, palikite krevetes 10-15 minučių įsiskonėti.

2

Paruoškite salotas. Supjaustykite griežinėliais kopūstą ir morkas, sumaišykite su pjaustytais svogūnų laiškais ir kalendromis, užberkite granatų sėklų ir smulkiai pjaustytas aitriąsias paprikas bei viską sumaišykite su druska. Iš žaliosios citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus su žiupsneliu druskos suplakite salotų padažą, užpilkite ant salotų ir išmaišykite.

3

Paruoškite avokadų padažą. Avokado minkštimą labai gerai trintuvu sutrinkite kartu su žaliųjų citrinų sultimis, keliais šaukštais vandens, druska ir kuminu. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Jis turi gautis skystos grietinės konsistencijos.

4

Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepkite krevetes iš abiejų pusių. Tai užims vos kelias minutes, svarbu krevečių neperkepti. Sudėkite į indelį ir uždenkite, kad neatšaltų.

5

Serviruokite visus paruoštus ingredientus savarankiškam takų susikonstravimui ant stalo. Ant kukurūzinio tako dėkite salotų, ant jų uždėkite po kelias krevetes, apliekite avokadų padažu, apibarstykite kalendrų lapeliais ir granatais. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite

[mc4wp_form id=”6146″]