APP/ Užkandžiai/ Vasara/ Visi receptai/ Žuvys

Lašišos “saldainiukai”, kepti ant kedro lentelės

Kai norisi kepsinėje maistą iškepti greitai – geriausias pasirinkimas žuvis! Žuvį be odos mudu su Vyras prie grilio esame pamėgę kepti ant kedrų lentelių, ant kurių žuvis ne tik iškepa, bet ir persismelkia kedro aromatais bei lengvai išsirūko.

Labai patogu prieš kepimą lašišą supjaustyti vienodais kubeliais, tada ji iškepa vos per 8-10 minučių, o patiekti bei valgyti ją patogu tiesiai ant tos pačios lentelės, ant kurios ir kepė. Lašišą prieš kepimą marinavome sojų ir vasabių marinate, o skaninome šviežiais kalendrų lapeliais ir svogūnų laiškais iš savo daržo. Kad lašišos gabalėliai būtų labiau panašūs į saldainiukus, juos puošėme spalvotais aitriųjų paprikų griežinėliais ir rausvais marinuotų imbierų griežinėliais. Karališkai skanus ir gražus receptas! Kaip jį kepėme naujojoje Big Green Egg lauko virtuvėje, nufilmavome, kviečiu žiūrėti naują video receptą.

Lašišos "saldainiukai", kepti ant kedro lentelės

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata ir Martynas prie grilio Kiekis: 4 asmenims
Kepimo laikas: 10 min.

Kepsninės receptas

Sudėtis

  • 500 g lašišos filė be odos
  • 100 ml sojų padažo
  • 1 šaukštelio vasabi pastos
  • pusės žaliosios citrinos
  • puokštės šviežių kalendrų lapelių
  • 1-2 skirtingų spalvų aitriųjų paprikų
  • kelių šviežių svogūnų laiškų
  • marinuotų imbiero riekelių
  • sezamų sėklų apibarstyti

Eiga

1

Lašišos filė supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Paruoškite žuvies marinatą - sojų padažą sumaišykite su pusės žaliosios citrinos sultimis ir vasabių pasta, berkite dalį pjaustytų aitriųjų paprikų, kalendrų, svogūnų laiškų, likusius pasilikite iškeptos žuvies papuošimui. Pjaustytą žuvį užpilkite marinatu ir palikite šaldytuve marinuotis 2 valandoms. Užmarinavę žuvį iš karto užmerkite ir kedrų lenteles vandenyje, kad jos pamirktų dvi valandas iki kepimo.

2

Kepsninę įkaitinkite iki 170 laipsnių temepratūros kepimui tiesioginėje kaitroje ant grotelių. Išmirkusias kedrų lenteles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir gražiai, dviem eilėmis, ant jų sudėliokite marinuotus žuvies kubelius. Kedrų lenteles su žuvimi dėkite į kepsninę ant grotelių, uždenkite dangtį ir kepkite 8-10 minučių, kol vidinė žuvies temperatūra pasieks 55 laipsnius (ją matuoju momentiniu termometru).

3

Iškepusią ir kartu kedrų aromatais persismelkusią lašišą patiekite ant tos pačios kedro lenetelės, ant kurios ji kepė, tik prieš tai lašišos gabalėlius puoškite marinuotomis imbierų riekelėmis, šviežiais kalendrų lapeliais, spalvotais aitriųjų paprikų griežinėliais, pjaustytais svogūnų laiškais ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite