Būna receptų, kuriuos norisi kartoti ir kartoti, būtent toks yra ir šis, rūkytos antienos krūtinėlės, receptas. Ją išrūkyti namuose, turint kepsninę su dangčiu, nėra sudėtinga, o kad būtų skanesnė, pačioje gaminimo pabaigoje rekomenduoju dar apkepti ketaus keptuvėje, tada antienos odelė taps traški.
Kad antiena rūkant neperkeptų ir išliktų sultinga, naudokite momentinį termometrą. Išrūkius antienos krūtinėlę, jos vidinė temperatūra turėtų pasiekti 50 laipsnių. Mes antieną rūkėme ant vyšnios medienos skiedrų. Patiekti išrūkytą mėsą galite su braškėmis ar kitomis sezoninėmis uogomis, ant salotų lapų, apšlakstytą kokybišku balzaminiu actu. Pagal šį receptą šeimoje gaminame jau daug metų, visą vasarą rūkytą antieną valgome vis su skirtingomis sezoninėmis uogomis: braškėmis, mėlynėmis, avietėmis, gervuogėmis.
Su šiuo receptu pradedame savo su Vyras prie grilio vasaros projektą “Susitikime prie grilio”, kurį filmuojame naujojoje Big Green Egg virtuvėje. Jau 4 metus turime kepsninę “žaliąjį kiaušinį”, kuriuo esame labiau nei patenkinti, tik vis dažniau ir dažniau gaminant norėjosi daugiau patogumo dirbant šalia kepsninės, todėl mūsų šių metų tikslas buvo susitvarkyti lauko virtuvę taip, kad ji būtų ne tik graži, bet ir joje būtų patogu dirbti. Seniai svajojome apie modulinę Big Green Egg lauko virtuvę, pastatyta mūsų terasoje, ji labiau nei tikėjomės, pateisino lūkesčius ir dirbti prie grilio tapo daug patogiau. Kviečiu žiūrėti rūkytos anties krūtinėlės video receptą iš mūsų naujosios lauko virtuvės!
Kepsninės receptas Užkaiskite kepsninę, paruoškite ją kepimui ant netiesioginės kaitros 130 laipsnių temperatūroje. Kelias saujas, rūkymui skirtų medžio drožlių, prieš pusvalandį iki kepimo užmerkite vandenyje, kad išbrinktų. Kai drožlės išmirks, užmeskite jas ant įkaitusių anglių, kad lėtai smilktų ir dūmais prakviptų kepama ir rūkoma mėsa. Anties krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, jos odelę negiliai įpjaukite rombais, tai darykite atsargiai, kad neįpjautumėte mėsos raumens. Įpjautą antienos odelę gausiai apibarstykite pipirais. Anties krūtinėles dėkite ant kepsninės grotelių odele į viršų, po kepama mėsa padėkite vienkartinį indą nutekėjusiems riebalams surinkti. Antiena lėtai iškeps bei išsirūkins per 30-35 minutes, jos vidinė temperatūra turėtų pakilti iki 50 laipsnių (patogiausiai ją išmatuosite momentiniu termometru). Kai mėsa išsirūkys, nukelkite ją nuo grotelių ir paruoškite kepsninę kepimui ant tiesioginės kaitros. Kepsninėje įkaitinkite ketaus keptuvę ir į ją dėkite išrūkytą antienos krūtinėlę odele į apačią, apkepkite 1,5-2 minutes, kad odelė taptų traški, tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar 1,5-2 minutes. Apkeptą ir išrūkytą antienos krūtinėlę palikite 5 minutėms pailsėti ir plonai supjaustykite, apibarstykite druska. Paruoškite mėsą patiekimui. Lėkštėje guldykite švarius nusausintus salotų lapus, ant jų uždėkite pjaustytą antieną ir iš šonų apdėliokite pjaustytomis braškėmis, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite balzaminiu actu. Valgykite kol mėsa dar šilta, nors skanu ir visai praaušusi. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGG LIETUVASusitikime prie grilio: kaip išrūkyti antienos krūtinėlę?
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai