Kadangi šios Užgavėnės išpuolė be sniego ir šilto oro, toks jausmas, jog pavasaris jau seniai atėjo! Taigi, žiemos varyti su riebiais ir sočiais blynais šiemet visai nėra reikalo. Tiems, kas jau gyvena lengvomis pavasario nuotaikomis, patiks šie kokosiniai blynai, kuriems vietoj miltų panaudojau nuo vakar dienos pietų atlikusius virtus ryžius.
Tai puikus receptas norintiems atsakingai vartoti ir tausoti maistą, nes juos galima pasiruošti iš atlikusių maisto likučių, šiuo atveju iš anksčiau virtų ryžių. Saldumo blynams suteikia bananai, o skonio – kokosų pienas bei kokosų drožlės. Juos pateikiau su plakta kokosų grietinėle, kuri yra puiki alternatyva netoleruojantiems laktozės. Turiu pripažinti, kad plakta kokosų grietinėlė man patinka netgi labiau, nei įprasta grietinėlė, ji puikiai tinka maisto paįvairinimui ir sveikesniai mitybai. Jos plakimui rekomenduoju naudoti 24 proc. riebumo Santa Maria kokosų pieną. Lengvų ir skanių Užgavėnių!
Be glitimo; Be laktozės; Be cukraus Į galingą koktelinę supilkite kokosų pieną, suberkite virtus ryžius, kokosų drožles ir kelis pjaustytus bananus. Viską labai gerai išplakite iki vientisos tešlos konsistencijos. Iš paruoštos tešlos keptuvėje ant lydyto sviesto kepkite nedidelius blynelius. Juos patogiausiai vartyti silikoninėmis mentelėmis. Plaktai kokosų grietinėlei iš anksto riebų kokosų pieną valandai padėkite į šaldiklį. Išplakite taip pat, kaip ir paprastą grietinėlę, prieš tai įbėrę vanilinio cukraus. Blynus pateikite su plakta kokosų grietinėle ir šaldytomis uogomis. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria LietuvaKokosiniai blynai su ryžiais ir bananais
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai