Triušiena nuo seno laikoma velykine mėsa. Pamenu, pas močiutę ant Velykinio stalo dažniausias karštas patiekalas būdavo būtent troškinta triušiena. Triušieną labai mėgstu ir esu aprašiusi ne vieną, o visus penkis skaniausius triušienos receptus. Šį kartą receptas iš mano mylimos saulėtos Maltos. Šį triušienos troškinį galima paragauti beveik kiekviename Maltos restorane, nors ingredientai jam naudojami beveik visur tie patys, bet skonis dažniausiai visur būna skirtingas. Privalomi maltietiško triušienos troškinio ingredientai yra svogūnai, česnakai, morkos, bulvės, raudonas vynas, žirneliai ir pomidorai. Prieskoniai naudojami labai įvairūs, bet lauro lapai ir juodieji pipirai yra privalomi. Aišku, dar kokybiška triušiena!
Aš triušieną dažniausiai užsisakinėju elektroninėje parduotuvė PilnasPuodas.lt Man patinka, kad užsakyta triušiena iš Utenos rajono ūkininko Dijoko atvežama tiesiai į namus ir visada šviežiai išpjaustyta, o taip pat, kad galima rinktis iš plataus išpjaustymo pasirinkimo: triušienos šlaunelės, triušienos petukai, visos triušienos gabaliukai, visa triušienos skerdiena, iškaulinta triušiena, smulkinta triušiena. Šiam patiekalui pasirinkau triušienos šlauneles, nes labai patogu užsakyti kiekvienam valgytojui po vieną. Maltiečiai triušieną per naktį dar marinuoja raudonojo vyno ir česnakų, bei prieskoninių žolelių marinate, bet aš šį žingsnį praleidau ir ruošiau šviežią triušieną. Kviečiu išbandyti! Dar spėtumėte ir jūs Pilname puode užsisakyti!
Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, morkas ir bulves nuskuskite. Bulvių nepjaustykite, o morkas supjaustykite gabaliukais į 3-4 dalis. Triušienos šlauneles nusausinkite. Troškintuve ant alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių apkepkite triušienos šlauneles. Apkepusias išimkite iš puodo. Tada ten pat berkite apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus, kai jie apkeps, suberkite ir česnakus. Tada įdėkite kelis šaukštus pomidorų pastos, maišydami užvirkite, supilkite vyną, jį nugarinkite, supilkite konservuotus pomidorus, grąžinkite į puodą triušienos šlauneles ir supilkite vandenį, kad mėsa būtų beveik pilnai apsemta. Palikite triušieną troškintis ant žemos temperatūros apie valandą. Po valandos į puodą suberkite bulves ir stambiai pjaustytas morkas. Ant žemos temperatūros troškinkite dar apie pusvalandį. Galiausiai suberkite atitirpintus šaldytus žirnelius, puodą uždenkite, kaitrą išjunkite ir palikte troškinį subręsti 15 minučių. Patiekite su sezoninėmis salotomis. Skanaus! Receptas paruoštas bendradarbiaujant su PilnasPuodas.ltMaltietiškas triušienos troškinys
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai