APP/ Kepiniai/ Visi receptai

Marokietiška duona KSRA

Šią plokščią marokietišką duonelę kepiau prie pešiotos ėrienos šlaunies kepsnio, marokietiško skonio vakarėliui. Ksra duoną ragavau ir kepiau pirmą kartą, jos skonis nuo anyžių buvo kiek pikantiškas, o ją perpjovus viduje laisvai galima buvo suformuoti „kišenę“ ir į ją prigrūsti keptos mėsos, daržovių, padažo. Pati duonelė, nuo kietagrūdžių manų miltų, yra pakankamai sunki ir drėgna, bei soti. Visiems namiškiams ir svečiams, o ypač mano paaugliui sūnui, labai patiko ši duona ir toks jos valgymo būdas.

Marokietiškos duonos kepimui naudojami dviejų rūšių miltai: paprasti kvietiniai ir taip vadinami kietagrūdžių grūdų manų miltai Durum Wheat Semolina. Tie miltai kiek primena manų kruopas, bet yra smulkesni ir ne balti, o gelsvi, jų pirkti yra didžiosiose maisto parduotuvėse. Apie šiuos miltus esu daugiau rašiusi, kai kepiau „Sicilietišką duoną“ . Ksra duonos receptą radau savo pamėgtoje knygoje „Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga“

Marokietiška duona KSRA

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 2 paplotėliai
Gaminimo laikas: 2 val. Kepimo laikas: 20 min.

Sudėtis

  • 200 ml. vandens
  • 250 g. kvietinių miltų (550 D)
  • 75 g. kietagrūdžių grūdų miltų (Durum Wheat Semolina)
  • 1 a.š. anyžių sėklų
  • 1 ½ a.š. druskos
  • ½ a.š. cukraus
  • 1 a.š. sausų mielių
  • alyvuogių aliejaus (patepimui)
  • sezamo sėklų (pabarstymui)

Eiga

1

Kaip dažniausiai, taip ir šį kartą, tešlos minkymą patikėjau savo duonkepei. Į duonkepę supyliau šiltą vandenį, subėriau abiejų rūšių miltus, kiek patrintas anyžių sėklas, į skirtingus duonkepės kampus subėriau druską ir cukrų, o per vidurį miltuose padariau duobutę, į kurią įpyliau sausas mieles. Nustačiau tešlos minkymo programą be kepimo ir po pusantros valandos turėjau išminkytą ir iškilusią tešlą. Jei duonkepės neturite gerai išminkykite tešlą rankomis ir palikite ją valandai „paaugti“.

2

Paruoštą tešlą išėmiau ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus ir padalinau į dvi dalis. Iš tešlos tampydama ją rankomis suformavau dvi plokščias duoneles. Jas uždengiau aliejumi patepta maistine plėvele ir palikau pusvalandžiui kad „pakiltų“.

3

„Pakilusias“ duoneles aptepiau alyvuogių aliejumi, apibarsčiau sezamo sėklomis ir aštriu peilio galu subadžiau jų paviršių, kad būtų su vos matomomis skylutėmis. Kepiau įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 minutes, kol duonelės iškepė. Aušinau ant grotelių. Ji skani tiek šilta, tiek ir atšalusi.

Gali patikti

2 komentarai

  • Atsakyti
    Ausra
    2013-04-17 at 4:54 pm

    labai dailutes tavo duoneles; as panasias kepu, tik mazesnes, delno dydzio, ir kepu jas 275oC orkaiteje tik kokias 3 – 4 minutes, kol jos issipucia, ir viduje pasidaro ertme;

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-04-18 at 7:50 pm

      Aušra, tai tavo duonelės turėtų būti panašios į pitas 🙂 Ksra duonos iki šiol nebuvau nei mačiusi nei ragavusi, bet kai iškepiau man labai patiko;

    Komentuokite