Labai skanūs šašlykai, traškūs išorėje ir sultingi viduje. Žolelės, arbata ir prieskoniai jiems suteikia pikantiškumo.
Šių kepsnių marinavimas vyksta keliais etapais, pirmiausiai marinuojame labai stiprioje arbatoje, o vėliau ją nupylus, dar ir prieskoniuose bei žolelėse, mėsa skaninama druska tik prieš pat kepimą. Ką tiksliai kepsniams duoda marinavimas arbatoje, atsakyti negaliu, nes jos skonis mėsoje tikrai nėra jaučiamas. Marinatas marinatu, bet aš visad sakiau, kad šašlykų skonis labai priklauso ir nuo to, kaip tą mėsą iškepsite.
Šiuo receptu pasidalino skaitytoja Gražina, kuri dalyvavo ir laimėjo Sezoninės Virtuvės ir Cobb organizuotame kepsnių konkurse. Dėkui, Gražina!
Kaip iškepti traškius ir sultingus šašlykus jau anksčiau esu aprašiusi šiame recepte.
Kepsninės receptas Iš anksto užplikiau arbatą, 100g arbatžolių užpyliau 1 l vandens ir leidau pritraukti. Gavosi tikrai labai stipri arbata, kurią plikau vėsti. Ataušusią arbatą perkošiau per sietelį, arbatžoles išmečiau. Kiaulienos sprandinę supjausčiau gabalėliais ir užpyliau pagaminta juodąją arbata. Taip mėsą marinavau 3 valandas. Po trijų valandų arbatą nupyliau, o mėsą sumaišiau su džiovintomis žolelėmis ir prieskoniais, pjaustytais svogūnais ir petražolėmis. Mėsą gerai ištryniau rankomis. Taip paruoštą mėsą marinavau dar 2 valandas. Prieš pat kepant mėsą pagardinau druska ir suvėriau ant iešmų. Šašlykus, kepėme kepsninėje ant įkaitusių anglių. Pirmiausiai iešmus su mėsa kelias minutes iš abiejų pusių apkepiau ant labai kaitrios tiesioginės ugnies, kad mėsa greitai apskrustų ir apsitrauktų traškia plėvele, kuri neleistų mėsai, ilgiau kepant, prarasti drėgmės. Tai daryti reikėtų kiek nuleidžiant iešmus arčiau įkaitusių žarijų, bet mano kepsninėje galima pačias žarijas kartu su dvigubu dangčiu pakelti arčiau kepsnių, o vėliau anglis nuleisti ir baigti kepti. Kai mėsa ganėtinai apskrus, ją reikia atitraukti toliau nuo žarijų ir baigti kepti ne ant tokios kaitrios ugnies, tai užtruks apie 10 minučių. Per tą laiką mėsa lėtai baigs kepti. Šašlyką valgėme su šviežiais svogūnų laiškais. Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje
Sudėtis
Eiga
5 Comments
Ausra
2013-04-24 at 5:37 pmir kepsnine su liepsnom!!! valio!!!
Rennie
2013-04-24 at 10:52 pmAušra, šį kartą kiaulienos sprandinė pasitaikė rieboka, o tai “maitino” ugnį 🙂
dalia
2015-09-03 at 5:51 pmAciu uz ispudinga recepta ,jau tikrai nuostabiai skanus,verta isbandyti
mm
2016-05-24 at 3:57 pmtaip ir neaisu kam ta arbata jei jos nesijaucia
Rennie
2016-05-25 at 7:46 amJuodoji arbata galima sakyti “sutraukia” mėsą, ir nuo jos lieka toks visai malonus atskonis 🙂