APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Meksikietiški pusryčiai Huervos Rancheros

Savaitgaliais, kai niekur nereikia skubėti mėgstu ruošti nekasdieniškus pusryčius ir eksperimentuoti virtuvėje. Vienas iš mano savaitgalio eksperimentų – meksikietiški pusryčiai Huervos Rancheros, kas išvertus reikštų kiaušiniai rančos stiliumi. Nors Meksikoje dar nesu buvusi, bet tokius pusryčius jau seniai svajojau pasiruošti. Perskaičiau keliatos šaltinių receptus ir jie savo sudėtimi ganėtinai skyrėsi, bet privalomi ingredientai buvo tortilla paplotėliai, kiaušinai ir Ranchero padažas. Ranchero padažą ruošiau su konservuotais pomidorais ir kelių rūšių aitriosiomis paprikomis (šviežiomis ir konservuotomis), dar čia labai būtų tikusios keptos konservuotos saldžiosios paprikos, bet jų neturėjau. Šiam padažui skaninti privalomai reikia kumino ir šviežių kalendrų. Man toks skonių derinys labai tinka, tai padažo pasiruošiau daugiau ir iš anksto. Jį laikau šaldytuve, kad galėčiau greitai pasiruošti ne tik Huervos Rancheros, bet ir kesadilijas. Meksikos virtuvė pilna skonių bei spalvų ir labai praskaidrina mūsų vis dar pilką pavasarį. Laikas mėgautis!

Meksikietiški pusryčiai Huervos Rancheros

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Savaitgalio pusryčiams

Sudėtis

  • 8 Santa Maria tortillų
  • 8 kiaušinių
  • 2 prinokusių avokadų
  • 2 stiklinių konseruotų juodųjų pupelių
  • 1 žaliosios citrinos
  • 80 g fetos arba brinzos sūrio
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Ranchero padažui:
  • 1 indelio smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 svogūno
  • kelių česnakų skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 šaukšto konservuotų aitriųjų paprikų
  • 1 šaukštelio maltų kuminų
  • ryšelio kalendrų
  • 1 šaukštelio nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • druskos pagal skonį
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus kepti

Eiga

1

Pirma pasiruoškite padažą. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite pjaustytą česnaką su svogūnais, suberkite smulkintas aitriąsias paprikas ir galiausiai konservuotus pomidorus. Virkite, kol padažas kiek nugaruos, tada suberkite konservuotas paprikas ir prieskonius, smulkintas kalendas. Dar trumpai pakaitinkite ir nukelkite padažą pravėsti. Ataušusį padažą sutrinkite, kad būtų vientisas. Jį pagaminti galite iš anksto ir laikyti šaldytuve, kol prireiks.

2

Konservuotas juodąsias pupeles nusunkite ir kiaurasamtyje perplaukite. Pupeles pašildykite keptuvėje, išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis, skaninkite druska ir pipirais.

3

Paplotėlius pašildykite įkaitintoje keptuvėje, prieš tai kiekvieną jų pusę ištepę alyvuogių aliejumi. Paplotėlius šildyti reikėtų trumpai po minutę ant kiekvienos pusės, kol paskrus ir kiek išsipūs.

4

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus iškepkite kiaušinius, taip, kad tryniai dar būtų skysti, o baltymai gerai iškepę. Apibarstykite druska ir pipirais.

5

Patiekite Huervos Rancheros. Ant šiltų paplotėlių berkite pašildytas pupeles, jas apšlakstykite paruoštu padažu. Ant viršaus dėkite ką tik iškepusį kiaušinį, šalia pjautyto avokado, abibarstykite smulkintomis kalendromis ir sūriu. Valgykite kol šilta.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite