Daržovės/ Visi receptai/ Žiema

Vegetariškas pupelių čili troškinio ir nachos dubenėlis

Tai pirmasis #menuobemesos receptas į kasdienės vakarienės kolekciją! Visus ankštinius išviriau iš anksto, todėl jį pagaminau vos per pusvalandį. Kadangi šį mėnesį negaminsiu mėsos, tai virsiu daugiau ankštinių daržovių.

Norėdama jų suvalgyti daugiau, turiu tradiciją – vieną kartą per savaitę išvirti po stiklinę skirtingų rūšių ankštinių: įvairių pupų, avinžirnių, žirnių, kuriuos išvirusi laikau šaldytuve iki 5 dienų ir taip pagreitinu ruošiamų patiekalų gamybą. Gaminant greitą vakarienę belieka jau išvirtų ankštinių tik įberti į ruošiamą daržovių sriubą ar troškinį. Namuose virti ankštinai visada patys skaniausi ir sveikiausi! Šiam vegetariškam čili troškiniui panaudojau sekmadienį išvirtus ankštinius, o kol jie troškinosi pikantiškame pomidorų padaže, orkaitėje užkepiau kukurūzinius traškučius ir paruošiau nachos bei išviriau ryžių. Ryžius šį kartą viriau su pomidorų tyre, todėl jie įgavo rausvą spalvą ir pikantišką skonį. Ruošdami šį vegetarišką bowls’ą nepagailėkite aromatingų kumino, paprikų prieskonių ir šviežių kalendrų. Nors vakarienė buvo vegetariška, bet visa šeima labai sočiai ir skaniai pavalgėme!

Vegetariškas pupelių čili troškinio ir nachos dubenėlis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Vegetariškas receptas

Sudėtis

  • 2 stiklinių skirtingų virtų pupelių (raudonųjų, margųjų)
  • 1 stiklinės virtų avinžirnių
  • 1 svogūno
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 mažų arba 1 didelės skardinių konservuotų pomidorų
  • 1 šaukšto pomidorų tyrės
  • 1 šaukštelio kumino
  • 2 šaukštelių saldžiųjų paprikų
  • 1 šaukštelio raudonėlių
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • druskos pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • Pateikti:
  • šviežių kalendrų
  • 1 avokado
  • 1 žaliosios citrinos
  • Nachos:
  • 1 pakelio Santa Maria kukurūzinių traškučių
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • aitriųjų paprikų ir raudonėlių apibarstyti
  • Ryžiams:
  • 1 stiklinės ryžių
  • 2 stiklinių vandens
  • 2 šaukštelių pomidorų tyrės
  • druskos pagal skonį

Eiga

1

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnakus ir aitriąją papriką. Kai daržovės apskrus, suberkite prieskonius ir maišydami trumpai pakaitinkite, tada supilkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, skaninkite padažą druska ir cukrumi. Galiausiai suberkite visas virtas pupeles ir avinžirnius. Troškinį išmaišykite ir virkite ant žemos temperatūros apie 10 minučių.

2

Kol gaminate troškinį, išvirkite ryžius. Juos virkite, kaip įprastai, tik į vandenį įdėkite kelis šaukštelius pomidorų tyrės, nuo jos ryžiai taps ne tik rausvos spalvos, bet ir pikantiškesnio skonio.

3

Kol verda ryžiai paruoškite nachos. Kukurūzinius traškučius apibarstykite tarkuotu sūriu, raudonėliais, aitriosiomis paprikomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 10 minučių, kol gražiai apskrus, o sūris išsilydys.

4

Formuokite dubenėlius - į vieną dubenėlio pusę dėkite ryžių, į kitą - vegetariško čili troškinio, iš šono užberkite keptų nachos, uždėkite kelias riekeles pjaustyto avokado ir viską apibarstykite smulkintomis kalendromis. Pateikite su žaliųjų citrinų skiltelėmis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite