APP/ Kepiniai/ Mėsa/ Pavasaris/ Užkandžiai/ Visi receptai

Mėsos pyragas su kiaušiniais

Šį pyragą kepiau pernai Atvelykiui. Labai sotus, skanus ir gražiai atrodantis šaltas patiekalas. Šis pyragas gali būti ir puikus patiekalas pošventinių likučių sunaudojimui. 

Išsikepti šį sotų mėsos pyragą, mane įkvėpė Gordon Ramsay receptas, kurį kaip reikiant adaptavau ir supaprastinau. Kepiau jį iš karto po Velykų iš užsilikusių margučių, o į mėsos įdarą sudėjau ir nesuvalgytą per šventes jautienos liežuvį. Iš pirmo žvilgsnio daug laiko reikalaujantis pyragas iš tikrųjų yra pakankamai lengvai ir greitai pagaminamas. Mėsos pyragą valgėme šaltą su garstyčiomis ir pipirnėmis. Šį pyragą patogiausia kepti iš vakaro, tada per naktį jis šaldytuve pilnai atšals, o ryte beliks tik išimti iš kepimo formos.

Mėsos pyragas su kiaušiniais

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 6
Gaminimo laikas: 60 min.

Sudėtis

  • 6 kietai virtų kiaušinių
  • 500 g maltos jautienos
  • 200 g virto jautienos liežuvio
  • 2 svogūnų
  • ryšelio svogūnų laiškų
  • maltų juodųjų pipirų, druskos
  • džiovinto mairūno
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • šiek tiek pieno pyragui aptepti

Eiga

1

Pirmiausiai atsišildžiau sluoksniuotą tešlą, ir kepimo formą ištepiau aliejumi. Vieną tešlos lakštą iškočiojau pagal formą ir tiesiau į ją, kad gerai uždengtų apačią ir šonus.

2

Maltą jautieną sumaišiau su pjaustytu jautienos liežuviu, smulkiai kapotais svogūnais ir jų laiškais, garstyčiomis, bei prieskoniais.

3

Pusę mėsos masės paskleidžiau ant kepimo formoje išklotos tešlos. Ant mėsos gražiai per vidurį surikiavau nuluptus kiaušinius, kuriuos apibarsčiau maltais juodaisiais pipirais. Ant kiaušinių ir tarp jų paskleidžiau likusią dalį mėsos.

4

Iškočiojau antrą dalį tešlos ir ją uždėjau ant pyrago viršaus, šonus gražiai užsukau, o tešlos perteklių apipjoviau peiliu. Atlikusią tešlą padalinau į tris dalis, iškočiojau ilgus ritinėlius ir juos supyniau į kasą, pyrago papuošimui. Pyragą aptepiau pienu, o per centrą prilipdžiau nupintą tešlos kasą.

5

Pyragą pašoviau kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, maniškis iškepė per 40 minučių.

6

Iškepusiam pyragui leidau praaušti ir kišau į šaldytuvą, nes tik visiškai atšalusį pyragą bus galima saugiai ir gražiai išimti iš kepimo formos.

Gali patikti

12 Comments

  • Atsakyti
    aguonele
    2012-04-14 at 7:59 am

    Oi koks gražus ♥ Kažką panašaus esu kepus ir tik tas ertmes užpildžius dar vynu su želatina esu. Liuks!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-14 at 8:05 am

      Pagal originalų receptą dar reikėjo tas ertmes želatina užpildyti bet aš viską supaprastinau 🙂

  • Atsakyti
    oditele
    2012-04-14 at 8:57 am

    super atrodo:) pažiūrėjus foto atrodo tikrai, kad daug darbo, bet pastudijavus receptuką – nesudėtinga..kaselė labai žavinga 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-16 at 8:39 am

      Oditėle, patį pyragą kepimui pagaminau gal per 20 min., tikrai greitai. Jei pati būčiau gaminusi tešlą, reiktų ilgiau užtrukti. Skanu ir nesudėtinga, tikrai rekomenduoju išbandyti 🙂

  • Atsakyti
    Nida
    2012-04-14 at 9:41 am

    Oi koks grozis…. Man turbut nera nieko graziau, kaip mesos pyragai, idaryti kiausiniais, ir ivilkti i teslos “kailinukus”… Pasaka!!!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-16 at 8:40 am

      Dėkui, Nida, aš tokiems pyragams irgi jaučiu didelę simpatiją 🙂

  • Atsakyti
    Citrina ir bulvė
    2012-04-14 at 8:57 pm

    Koks gražuolis! Ilgakasis 🙂

  • Atsakyti
    Odeta
    2012-04-16 at 6:48 pm

    Sugrįžtu ir randu nerealų grožį:))) Įsirašiau į “prabangūs” receptų skiltį:)))

    • Atsakyti
      Rennie
      2012-04-17 at 7:51 am

      Ačiū, Odeta, tikiuosi, ir tau jis patiks 🙂

  • Atsakyti
    GENOVAITE
    2013-12-07 at 4:43 pm

    Skanu ir nesudėtinga, tikrai,isbandziau Jusu recepta!Gavosi ir tikrai skanus ir grazus is pirmo karto,nors dadejau dar savo komponentu truputy,mat megstu patobulinti ir eksperimentuoti!Kepiau pirma kart su šaldyta sluoksniuota bemiele tešla ir pavyko,kazkaip anksciau gan itartinai i ja ziuredavau,net nezinau kodel:)Taigi labai aciu uz nuostabu ir grazu recepta!Laukiu nauju Jusu receptu sia tema!Dar karta-DEKUI!!!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-12-08 at 10:58 pm

      Kaip smagu girdėti 🙂

    Komentuokite