Šį pyragą kepiau pernai Atvelykiui. Labai sotus, skanus ir gražiai atrodantis šaltas patiekalas. Šis pyragas gali būti ir puikus patiekalas pošventinių likučių sunaudojimui.
Išsikepti šį sotų mėsos pyragą, mane įkvėpė Gordon Ramsay receptas, kurį kaip reikiant adaptavau ir supaprastinau. Kepiau jį iš karto po Velykų iš užsilikusių margučių, o į mėsos įdarą sudėjau ir nesuvalgytą per šventes jautienos liežuvį. Iš pirmo žvilgsnio daug laiko reikalaujantis pyragas iš tikrųjų yra pakankamai lengvai ir greitai pagaminamas. Mėsos pyragą valgėme šaltą su garstyčiomis ir pipirnėmis. Šį pyragą patogiausia kepti iš vakaro, tada per naktį jis šaldytuve pilnai atšals, o ryte beliks tik išimti iš kepimo formos.
Mėsos pyragas su kiaušiniais
Sudėtis
- 6 kietai virtų kiaušinių
- 500 g maltos jautienos
- 200 g virto jautienos liežuvio
- 2 svogūnų
- ryšelio svogūnų laiškų
- maltų juodųjų pipirų, druskos
- džiovinto mairūno
- 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
- 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
- šiek tiek pieno pyragui aptepti
Eiga
Pirmiausiai atsišildžiau sluoksniuotą tešlą, ir kepimo formą ištepiau aliejumi. Vieną tešlos lakštą iškočiojau pagal formą ir tiesiau į ją, kad gerai uždengtų apačią ir šonus.
Maltą jautieną sumaišiau su pjaustytu jautienos liežuviu, smulkiai kapotais svogūnais ir jų laiškais, garstyčiomis, bei prieskoniais.
Pusę mėsos masės paskleidžiau ant kepimo formoje išklotos tešlos. Ant mėsos gražiai per vidurį surikiavau nuluptus kiaušinius, kuriuos apibarsčiau maltais juodaisiais pipirais. Ant kiaušinių ir tarp jų paskleidžiau likusią dalį mėsos.
Iškočiojau antrą dalį tešlos ir ją uždėjau ant pyrago viršaus, šonus gražiai užsukau, o tešlos perteklių apipjoviau peiliu. Atlikusią tešlą padalinau į tris dalis, iškočiojau ilgus ritinėlius ir juos supyniau į kasą, pyrago papuošimui. Pyragą aptepiau pienu, o per centrą prilipdžiau nupintą tešlos kasą.
Pyragą pašoviau kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, maniškis iškepė per 40 minučių.
Iškepusiam pyragui leidau praaušti ir kišau į šaldytuvą, nes tik visiškai atšalusį pyragą bus galima saugiai ir gražiai išimti iš kepimo formos.
12 Comments
aguonele
2012-04-14 at 7:59 amOi koks gražus ♥ Kažką panašaus esu kepus ir tik tas ertmes užpildžius dar vynu su želatina esu. Liuks!
Rennie
2012-04-14 at 8:05 amPagal originalų receptą dar reikėjo tas ertmes želatina užpildyti bet aš viską supaprastinau 🙂
oditele
2012-04-14 at 8:57 amsuper atrodo:) pažiūrėjus foto atrodo tikrai, kad daug darbo, bet pastudijavus receptuką – nesudėtinga..kaselė labai žavinga 🙂
Rennie
2012-04-16 at 8:39 amOditėle, patį pyragą kepimui pagaminau gal per 20 min., tikrai greitai. Jei pati būčiau gaminusi tešlą, reiktų ilgiau užtrukti. Skanu ir nesudėtinga, tikrai rekomenduoju išbandyti 🙂
Nida
2012-04-14 at 9:41 amOi koks grozis…. Man turbut nera nieko graziau, kaip mesos pyragai, idaryti kiausiniais, ir ivilkti i teslos “kailinukus”… Pasaka!!!!
Rennie
2012-04-16 at 8:40 amDėkui, Nida, aš tokiems pyragams irgi jaučiu didelę simpatiją 🙂
Citrina ir bulvė
2012-04-14 at 8:57 pmKoks gražuolis! Ilgakasis 🙂
Rennie
2012-04-16 at 8:41 amAčiū!
Odeta
2012-04-16 at 6:48 pmSugrįžtu ir randu nerealų grožį:))) Įsirašiau į “prabangūs” receptų skiltį:)))
Rennie
2012-04-17 at 7:51 amAčiū, Odeta, tikiuosi, ir tau jis patiks 🙂
GENOVAITE
2013-12-07 at 4:43 pmSkanu ir nesudėtinga, tikrai,isbandziau Jusu recepta!Gavosi ir tikrai skanus ir grazus is pirmo karto,nors dadejau dar savo komponentu truputy,mat megstu patobulinti ir eksperimentuoti!Kepiau pirma kart su šaldyta sluoksniuota bemiele tešla ir pavyko,kazkaip anksciau gan itartinai i ja ziuredavau,net nezinau kodel:)Taigi labai aciu uz nuostabu ir grazu recepta!Laukiu nauju Jusu receptu sia tema!Dar karta-DEKUI!!!
Rennie
2013-12-08 at 10:58 pmKaip smagu girdėti 🙂