Šie aromatingi, kepiniams su moliūgais skaninti naudojami, prieskoniai paplitę už Atlanto (angl. pumpkin pie spice), be jų ten, turbūt, neiškepamas nei vienas moliūgų pyragas. Deja, bet pas mus šio prieskonių mišinio dar nėra pirkti, todėl visada juos susimaišau pati iš savo mėgstamų Santa Maria prieskonių. Jais skaninu gardinti sausainius, keksiukus, blynelius su moliūgais. Su šiais prieskoniais įvairumo suteiksite moliūgų sriuboms bei troškiniams su moliūgais. Į šių prieskonių mišinio sudėtį įeina cinamonas, gvazdikėiai, kvapnieji pipirai, muskato riešutai ir imbieras. Maišant ir trinant prieskonius virtuvėje pasklinda toookie kvapai! Pati tikriausia aromaterapija! Šį naminį moliūgų pyrago prieskonių mišinį galima net ir padovanoti einant į svečius gūdų rudens vakarą. Tik kartu nepamirškite prigriebti ir moliūgo!
Moliūgų pyrago prieskoniai
Sezoniniai prieskoniai
Sudėtis
- 3 šaukštų Santa Maria malto cinamono
- 2 šaukštelių Santa Maria malto imbiero
- 2 šaukštelių tarkuotų Santa Maria muskato riešutų
- 1 šaukštelio Santa Maria kvapniųjų pipirų
- 1 šaukštelio Santa Maria gvazdikėlių
Eiga
Maltą cinamoną sumaišykite su imbiero milteliais, įtarkuokite muskato riešuto.
Kvapniuosius pipirus sugrūskite grūstuvėje iki miltelių, berkite prie kitų prieskonių.
Gvazdikėlius taip pat smulkiai grūstuvėje sugrūskite ir berkite prie visų likusių prieskonių.
Visus prieskonius išmaišykite ir laikykite sausai uždaroje dėžute, kol prireiks.
Užrašai
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA
Komentarai