APP/ Daržovės/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Moliūgų sriuba su žemės riešutų sviestu ir Ramen makaronais

Jau ne kartą minėjau, kad sriuba – mėgstamiausias mano vakarienės patiekalas. Kol dar virtuvėje pūpso savo užauginti moliūgai, dažnai verdu vakarienei moliūgienę. Iš paskutinių mano virtų moliūgų sriubų, ši – viena skaniausių.

Dažniausiai trintas sriubas namiškiams pateikiu su kažkuo, ką dar reikėtų pakramtyti: avinžirniais, lęšiais arba su makaronais. Ramen makaronai – visai naujas mano atradimas, jie ypač tinka visoms azijietiško skonio sriuboms, o šiai moliūgų sriubai su azijietiškais prieskoniais ypač. Tokie makaronai paruošiami labai greitai, aš mėgstu juos paprasčiausiai užpilti verdančiu vandeniu ir palikti uždengtus 5 minutėms išbrinkti. Trintą moliūgų sriubą gardinau kreminiu kokosų pienu ir natūraliu riešutų sviestu, kurie jai suteikia kremiškumo ir dar daugiau azijietiškų skonių. Pildami sriubą į lėkštes nepamirškite į juos įdėti išbrinkusių ramen makaronų, apšlakstyti sojų padažu ir apibarstyti žemės riešutais bei kapotomis kalendromis. Užtruksite tik pusvalandį ir skaniausia moliūgų sriuba jau garuos ant stalo.

Moliūgų sriuba su žemės riešutų sviestu ir Ramen makaronais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Sudėtis

  • 1 kg nulupto ir be sėklų moliūgo
  • 750 ml daržovių sultinio
  • 2 svogūnų
  • 1 česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • nykščio dydžio imbiero šaknies
  • 1 pakelio Santa Maria kokosų pieno
  • 2 šaukštų riešutų sviesto (be cukraus)
  • pusės žaliosios citrinos
  • druskos pagal skonį
  • kokosų aliejaus kepti
  • Pateikti:
  • šviežių kalendrų
  • saujos skrudintų žemės riešutų
  • sojų padažo apšlakstyti
  • 1 pakelio Santa Maria Ramen makaronų

Eiga

1

Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, vėliau suberkite kapotus česnakus, imbierą ir aitriąją papriką. Moliūgus supjaustykite smulkesniais gabaliukais, kad greičiau išvirtų. Juos pakepinkite kartu su prieskoniais kol apkeps.

2

Ant moliūgų užpilkite sultinį, uždenkite puodą ir virkite apie 15 minučių, kol moliūgas pilnai suminkštės. Į išvirusią sriubą dėkite kelis šaukštus žemės riešutų sviesto ir gerai sutrinkite.

3

Ramen makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms uždengtus, kad išbrinktų. Išbrinkusius nukoškite.

4

Į trintą sriubą supilkite kokosų pieną ir dar kartą ją užvirkite, įspauskite žaliosios citrinos sulčių. Į lėkštes dėkite makaronų, o ant viršaus pilkite sriubą. Ją apšlakstykite sojų padažu, apibarstykite kepintais žemės riešutais ir kapotais kalendrų lapeliais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite