APP/ Mėsa/ Ruduo/ Sriubos/ Visi receptai

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu Tom kha gai

Vakarienei labiausiai mėgstu virti sriubą. Tokią, kurią galiu paruošti vos per pusvalandį, bet kuri bus maistinga, skani ir sušildanti visus namiškius, susirinkusius namo. Rudenį visada norisi daugiau šildančių prieskonių ir aštrumo, todėl dažnai renkuosi aromatingas azijietiškas sriubas. Viena mėgstamiausių – tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu.

Dauguma mano, jog azijietiškoms sriuboms reikia įvairių egzotiškų prieskonių, todėl jų vengia, bet aš visada naudoju svogūnus, česnakus, imbierą, aitriąją papriką, kurių dažniausiai turiu šaldytuve, o prieskonių spintelėje tokioms sriubos esu pasiruošusi džiovintų kaffir laimo lapų ir citrinžolės bei žuvies ir sojų padažų. Ši sriuba išverda ne tik aromatinga nuo prieskonių, bet ir soti, nes ji gaminama su vištienos krūtinėle ir grybais. Sriubą užbalinu kokybišku kreminiu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau azijietiškų skonių ir aromatų. Ją dažniausiai pateikiu su greitai paruošiamais ryžių makaronais, kurių net nereikia virti, pakanka tik užpilti verdančiu vandeniu bei palaukti kol išbrinks. Tokių makaronų sudėtis – 95 procentai ryžių, o likusią dalį sudaro tapiokos krakmolas, kuris gerai pažįstamas netoleruojantiems glitimo. Nors sriuba soti, bet neriebi ir lengvai virškinama, todėl labai tinka vakarienei. Tik būtinai nepamirškite apsibarsyti kalendų lapeliais ir įsispausti žaliosios citrinos sulčių. Berašydama receptą ir vėl jos užsimaniau, būtinai virsiu kurį vakarą ir šią darbo savaitę.

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu Tom kha gai

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Tailandientiška virtuvė. Be laktozės. Be gliuteno

Sudėtis

  • 1 svogūno
  • pusės česnako galvutės
  • nykščio dydžio imbiero šaknies gabalėlio
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 citrinžolės lazdelės
  • 2-4 kaffir laimo lapų
  • 0,5 l daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 200 g šviežių grybų
  • 1 pakelio Santa Maria kokosų pieno
  • 3 šaukštų žuvies padažo
  • pusės žaliosios citrinos
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus
  • druskos pagal skonį
  • kokosų aliejaus kepti
  • Pateikti:
  • šviežių kalendrų
  • svogūnų laiškų
  • 1 pakelio Santa Maria ryžių makaronų
  • žaliosios citrinos skiltelių

Eiga

1

Pasiruoškite visus prieskonius. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką ir imbierą sukapokite. Aitriąją papriką irgi susmulkinkite, jei norite mažiau aštrios sriubos, jos sėklas pašalinkite. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pirma svogūnus, po to česnakus su imbierais ir aitriąsias paprikas, įmeskite citrinžolės lazdelę ir laimo lapus.

2

Grybus ir vištieną nusiplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Prie apkeptų prieskonių berkite pirma vištieną, ją apkepkite, o po to suberkite ir pjaustytus grybus, kuriuos kartu apkepkite. Kai viskas bus apkepę supilkite į puodą sultinį ir užvirkite. Virkite apie 10 minučių.

3

Per tą laiką ryžių makaronus atskirame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Vienam žmogui naudokite vieną lizdelį ryžių makaronų. Viename pakelyje rasite 4 makaronų lizdelius.

4

Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės laimo sultis, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite.

5

Į sriubos dubenėlius dėkite išbrinkusių, nusunktų ryžių makaronų ir juos užpilkite paruošta sriuba. Apibarstykite kapotomis kalendromis ir svogūnų laiškais, patiekite su žaliosios citrinos skiltele.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite