APP/ Kepiniai/ Visi receptai/ Žiema

Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis buvo ir liko pats skaniausias ir populiariausias saldus vyniotinis vietiniame konditerijos skyriuje. Apie jį pagalvojus, man visada prieš akis iškyla nostalgiška cukrainė, į kurią vaikystėje eidavome drauge su mama ir, aišku, pagalvoju apie Kuršėnų miestą.

Bet nuo šiol legendinis vyniotinis man asocijuosis ir su Saule, nes šiemet kartu su saulės parku “Saulės grąža”, esančiu Kuršėnuose, kviečiu Kalėdoms namuose išsikepti nostalgišką Kuršėnų vyniotinį, kuriam labai svarbus ir slaptas ingredientas – saulės energija. Nors kartą verta šį vyniotinį išsikepti patiems. Įkvėptoms saulės ir šviesesnėms Kalėdoms!

Receptas iš mano knygos “Nostalgiški skanumynai”, kurioje jį rasite 84 psl.

Kuršėnų vyniotinis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 1 vyniotiniui
Gaminimo laikas: 45 min. ir kepinio aušinimas

Nostalgiški skanumynai

Sudėtis

  • Biskvitui:
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų miltų
  • miltelinio cukraus apibarstyti
  • Kremui:
  • 100 g sviesto
  • 100 g riebios varškės
  • 1/4 indelio saldinto sutirštinto pieno
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Eiga

1

Pagaminkite biskvitinę tešlą. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išsukite su cukrumi, o baltymus išplakite iki purumo, kol taps standūs. Į trynių masę suberkite miltus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Kepimo skardoje 20x30 cm patieskite kepimo popierių ir supilkite paruoštą tešlą. Pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių karščio orkaitę 15 minučių. Iškepusį biskvitą, dar karštą uždenkite drobiliu rankšluosčiu ir suvyniokite kartu su kepimo popieriumi į vyniotinį. Vyniotinį padėkite taip, kad neatsivyniotų, jei reikia, galite lengvai surišti. Suvyniotą biskvitą palikte pilnai praaušti. Jį galite iškepti ir iš vakaro.

2

Paruoškite vyniotinio įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį. Minkštą sviestą išsukite ir iš lėto maišydami į jį supilkite sutištintą pieną. Galiausiai suberkite pertrintą varškę ir vanilinį cukrų.

3

Ataušusį biskvitą atsargiai išvyniokite iš rankšluosčio. Nuimkite kepimo popierių. Vidinę biskvito dalį ištepkite paruoštu kremu ir vėl suvyniokite, kad vyniojimo siūlė liktų apačioje. Paruoštą vyniotinį dėkite į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Prieš pateikdami Kuršėnų vyniotinį apibarstykite milteliniu cukrumi.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Kuršėnų saulės parku SAULĖS GRĄŽA

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite