Šiuos blynus su pieniškomis pasukomis atradau tik šią žiemą. Idėją blynus gardinti apelsinų žievelių cukatais nusižiūrėjau nuo savo brolio, o aguonas pridėjau nuo savęs. Gaunasi labai skani žieminių blynų versija, puikiai tinkanti savaitgalio pusryčiams arba artėjančioms Užgavėnėms.
Pieniškas pasukas dabar dažnai naudoju, kaip pieno pakaitalą, nes jos liesesnės ir naudingesnės nei liesas pienas. Parduotuvėje nesumaišykite pieniškų pasukų su raugintomis, pastarosios irgi geros, bet jos tirštesnės ir panašesnės į kefyrą, o ne į pieną. Pieniškos pasukos gaunamos mušant sviestą iš grietinėlės. Pasirodo, tai labai naudingas sviesto šalutinis produktas, kuriame lieka daug vitaminų ir mažai riebalų. Daugiau apie pasukas galite paskaityti čia. Pasukų blynelius valgome su pienių medumi, nors skanu būtų ir su skystu medumi arba klevų sirupu.
Pasukų blynai su cukatais ir aguonomis
Sudėtis
- 2 stiklinių pieniškų pasukų
- 2,5 stiklinės miltų
- 2 kiaušinių
- 50 g lydyto sviesto
- 2 šaukštelių cukraus
- žiupsnelio druskos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštelių aguonų
- 2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų
Eiga
Kiaušinius išplakiau su cukrumi, tada supyliau lydytą sviestą ir gerai išsukau. Į kiaušinių masę pyliau pieniškas pasukas ir plakiau iki vientisos masės.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Miltų mišinį po truputį, vis maišant, supyliau į skystąją blynų tešlos dalį, sudėjau cukatus ir aguonas bei gerai išmaišiau.
Blynus kepiau sausoje keptuvėje ant vidutinės temperatūros, iškepusius dėjau vieną ant kito, kad taip greit nepraauštų.
2 Comments
inesa
2013-01-25 at 3:26 pmSkaniai atrodo.. vel man kyla klausimai, kur parduotuveje ieskoti pienisku pasuku (bent jau koks gamintojas?) ir apelsinu zieveliu cukatu? Ar cukatas galima patiems pasidaryti?
Rennie
2013-01-25 at 4:04 pmInesa, šias pieniškas pasukas http://www.pienozvaigzdes.lt/index.php/rinkos/lietuva/zvaigzdute/pasukos/1176 perku Mindaugo Maximoje. Apelsinų žievelių cukatas gaminu pati, plonai nupjaunu nuo apelsino žievelę, tai patogiausiai daryti daržovių skustikliu, smulkiai supjaustau, užpilu cukrumi, po kelių dienų žievelės išleidžia sultis, o cukrus jose ištirpsta, tada jau galima naudoti kepinių ar blynų skaninimui.