APP/ Daržovės/ Salotos/ Visi receptai/ Žiema

Pikantiškos morkų salotos

Pamenu anksčiau, kai buvau dar vaikas, buvo populiarios tokios morkų salotos su kepta juoda duona ir česnakais. Vienu metu mano mama jas buvo labai pamėgusi gaminti, o tėtis ypač pamėgęs jas kramsnoti prie alaus. Mes su broliu gal mažiausiai šias salotas mėgdavom, bet kaip ir viskas gyvenime eina ratu, taip ir šios salotos, apsukusios metų ratą sugrįžo į mano virtuvę.

Po Naujųjų aš, kaip ir dauguma nuo šventinio maisto pavargusių valgytojų, dažniau renkuosi lengvesnius ir mažiau kaloringus patiekalus ypač daržovių sriubas ir salotas. Praeitą savaitę turguje nusipirkau nemažą maišelį labai gerai išsilaikiusių sultingų morkų iš vietinio ūkinino, kurios taip ir prašėsi būti panaudotos šviežioms salotoms. Sugrįžus prisiminimams apie mamos gamintas morkų salotas su kepta duona, pagaminau kiek lengvesnę jų versiją. Kad salotos būtų traškesnės vietoj tarkavimo jas supjausčiau šiaudeliais, vietoj tradicinio majonezo jas gardinau  padažu iš graikinio jogurto, o kad būtų pikantiškesnės apibarsčiau kuminiais ir kalendromis, na, o aliejaus prisigėrusią keptą duoną pakeičiau savo pamėgtais česnakiniais „Bon Chance“ duonos traškučiais. Šiuo metu parduotuvėse galima rasti 8 skonių šių duonos traškučių. Įdomu yra tai, kad lietuviai labiausiai yra pamėgę būtent traškučius, kuriuose yra česnakų t.y. sūrio ir česnakų skonio bei  česnakų prieskoniais gardintus duonos traškučius. Taigi, tegyvuoja česnakai!

Daugiau receptų su duonos traškučiais rasite čia.

Pikantiškos morkų salotos

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 10 min.

Sudėtis

  • 4 vidutinio dydžio morkų
  • 2 skiltelių česnako
  • saujos šviežių kalendrų lapelių
  • kelių saujų česnakinių duonos traškučių
  • Padažui:
  • 2 šaukštų tiršto graikiško jogurto
  • 1 šaukšto šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • žiupsnelio druskos
  • grūstų juodųjų pipirų ir maltų kuminų, pagal skonį

Eiga

1

Šviežias morkas nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais arba stambiai sutarkuokite. Česnakus ir kalendrų lapelius smulkiai sukapokite ir užberkite ant paruoštų morkų.

2

Salotų padažą sumaišykite iš tiršto jogurto su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, gardinkite druska, pipirais, kuminais. Paruoštą padažą užpilkite ant morkų ir gerai išmaišykite.

3

Morkų salotas padalinkite į lėkštes ir apibarstykite tarp rankų traiškytais duonos traškučiais.

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite