APP/ Pavasaris/ Pusryčiai/ Visi receptai

Plikytos tešlos lietiniai blynai su ikrais, lašiša ir grietinės-krienų padažu

Jau ryt Užgavėnės! Nors per Užgavėnės visada kepu varškės spurgas ir tradicinius mielinius blynus, bet be lietinių blynų šios šventės irgi niekaip neįsivaizduoju. Šiemet siūlau išsikepti ypatingus lietinius blynus iš plikytos tešlos. Jų tešla maišoma su kefyru ir užplikoma verdančiu pienu, su ištirpinta soda. Nors receptas skamba gana įdomiai, bet būtent soda šiems blynams suteikia daug mažų skylučių, o patys blynai gaunasi storesni, elasteingesni ir sotesni už įprastus lietinius. Labai patogu ir greita šių blynų tešlą suplakti paprasčiausioje elektrinėje kokteilinėje. Paruoštą blynų tešlą galima naudoti iš karto arba palikti bręsti nakčiai ir net parai šaldytuve. Brandintos tešlos blynai būna dar skanesni. Nors šie blynai labai tinka ir su saldžiais priedais, bet šį kartą rekomenduoju juos valgyti prabangiai – su ikrais ir rūkyta lašiša. Juk Užgavėnės kartą metuose! O tokie blynai neatsivalgomai skanūs. Būtent su tokiais plikytais lietiniais blynais prieš metus knygai “Sezoninių skanumynų istorijos” kepiau blynų tortą, jo receptą rasite 145 psl.

Kad blynų kepimas per Užgavėnes būtų vienas malonumas, reikalinga ne tik gera kompanija, bet ir gera keptuvė. Savo keptuvių arsenalą aš atsinaujimau prieš pat Užgavėnes. Vieną FISKARS keptuvę jau buvau gavusi anksčiau dovanų, ją išbandžiau ir būtent ji tapo mano pačia mėgstamiausia. Todėl prieš blynų šventę išsivaliau savo virtuvę nuo senų keptuvių ir į jų vietą sustačiau naujas skirtingų dydžių keptuves. Tuo pačiu, kelias keptuves nuvežiau ir į vasarnamį, kur leidžiame savo tingius savaitgalio rytus ir dažniausiai kepame blynus. Dabar turiu net keturias, skirtingų dydžių Fiskars keptuves, visiems savo gyvenimo virtuvėje atvejams!

Plikytos tešlos lietiniai blynai su ikrais, lašiša ir grietinės-krienų padažu

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 16 blynų
Gaminimo laikas: 40 min.

Užgavėnėms

Sudėtis

  • 3 kiaušinių
  • 3 stiklinių kefyro
  • 3,5 stiklinių šviesių speltų miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 1 šaukštelio sodos
  • 1/4 stiklinės (apie 60 ml) tyro alyvuogių aliejaus
  • Padažui:
  • 5 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto krienų
  • ryšelio šviežių krapų
  • druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Pateikimui:
  • rūkytos lašišišos
  • raudonųjų ikrų
  • šviežių krapų ir svogūnų laiškų

Eiga

1

Šią tešlą patogiausia ir greičiausiai suplakti kokteilinėje. Į kokteilinės indą įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, suberkite cukrų, druską ir miltus bei labai gerai išplakite.

2

Pieną užvirkite, į jį suberkite sodą, kai suputos iš karto supilkite į ruošiamą tešlą kokteilinėje ir vėl gerai išplakite. Galiausiai į tešlą supilkite aliejų ir paskutinį kartą išplakite. Taip paruoštą tešlą galite naudoti iš karto arba padėti parai į šaldytuvą bei naudoti kitą dieną. Šaldytuve tešla subręs ir blynai bus dar skanesni.

3

Blynus kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje, be riebalų, kaip ir paprastus lietinius blynus. Tik šie turi gautis kiek storesni ir elastingesni. Iškepusius blynus dėkite vieną ant kito, kad taip greitai neatšaltų.

4

Paruoškite padažą. Grietine sumaišykite su krienais, smulkiai pjaustytais krapais, gardinkite druska ir pipirais.

5

Blynus pateikite su rūkyta lašiša, ikrais, grietinės-krienų padažu, žalumynais.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su FISKARS

 

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite