APP/ Kepiniai/ Pavasaris/ Visi receptai

Rabarbarų pyragas su migdolais

Tokiomis šiltomis dienomis, kaip ši, valgyti beveik nesinori, o štai jaukaus pasisėdėjimo prie arbatos puodelio su saldžiarūgščiu pyragu – norisi visada! Ypač pyrago su pirmaisiais savo pačios užaugintais rabarbarais ir iškepto visai be rafinuotų kvietinių miltų. Vietoj jų į pyragą bėriau maistingus migdolų miltus. Šis rabarbarų pyragas visai kitoks nei mano anksčiau kepti su kefyru ar kukurūzų kruopomis,  su varške ar baltymų kepure. Šiandieninis rabarbarų pyragas yra apverstas, jį net galėčiau pavadinti “aukštyn kojomis”. Jis labai gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi, o apvertus pyragą sudrėkina viršuje kepusį biskvitą. Iškepti jį visai paprasta, o skonis ir vaizdas tikrai paperkantis.

Pamenu, kai bloge paskelbiau naminio migdolų pieno receptą, gavau ne vieną klausimą, kur aš pati perku kokybiškus migdolus? Dažniausiai riešutų keliauju į gerų riešutų krautuvėlę goodnuts.lt. Ten migdolus galiu rinktis net iš 4 rūšių: įprastų gliaudytų, plokščiųjų ispaniškų, visai negliaudytų ir pusiau gliaudytų skrudintų iš Uzbekistano. Migdolų pienui, riešutų sviestui ir gaminimui labiausiai tinka paprasti migdolai, o štai paskanavimui renkuosi ispaniškus migdolus, kurių skonis labiau išreikštas arba lengvai skrudintus pusiau gliaudytus iš Uzbekistano, kurie net kažkuo primena pistacijas. O svarbiausia, jog visi riešutai toje krautuvėlėje yra tik iš paskutinio derliaus, visada gardūs bei švieži. Šiam pyragui panaudoti migdolų miltai irgi iš ten pat, dabar dažnai juos naudoju kepiniuose keisdama kvietinius miltus. Kepiniai su migdolų miltais daug maistingesni ir sotesni, taigi jų natūraliai suvalgysite mažiau. Verta išbandyti! 

Rabarbarų pyragas su migdolais

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 įvertino)
Loading...
Kiekis: 24 cm skersmens kepimo formai
Gaminimo laikas: 40 min.

Be glitimo

Sudėtis

  • 500 g rabarbarų
  • 50 g sviesto
  • 50 g gliaudytų migdolų
  • 1 stiklinės rudojo cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės migdolų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos
  • žiupsnelio jūros druskos

Eiga

1

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Migdolus trumpai paskrudinkite 160 laipsnių orkaitėje ir stambiai sukapokite.

2

Kepimo formoje patieskite kepimo popierių, ant jo pabarstykite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kepimo formą su sviestu trumpam pašaukite į įkaitusią orkaitę, kad ištirptų. Į kepimo forma ant išsilydžiusio sviesto suberkite kapotus migdolus ir pjaustytus rabarbarus bei juos apibarstykite 4 šaukštais cukraus.

3

Paruoškite pyragui tešlą. Kiaušinių trynius atskirkikte nuo baltymų. Baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos, o trynius gerai išsukite su likusiu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į išsuktus trynius suberkite migdolų miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

4

Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų kepimo formoje. Pyragą pašaukite kepti į įkaitusią iki 180 laipsnių orkaitę 30 minučių. Iškepusį pyragą trumpam palikite, kad praauštų, atsekite kepimo formą ir apverskite taip, kad rabarbarai būtų viršuje. Palikite pyragą, kad visiškai atauštų, pjaustykite ir skanaukite.

Užrašai

Recepto šaltinis midwestliving.com

 

Gali patikti

6 komentarai

  • Atsakyti
    Ramunė
    2017-06-13 at 7:36 pm

    Sveiki,
    Kuo galima būtų pakeisti migdolų miltus?Ar tiktų kukurūzų,ar avižų,ar pilno grūdo kvietiniai?

    Pagarbiai Ramunė

  • Atsakyti
    Indrė
    2017-06-22 at 9:45 am

    o kur receptas, ko kiek reikia?

  • Atsakyti
    Rūta
    2017-09-02 at 7:02 pm

    Kur dingo ingridientų sąrašas? 🙁

  • Atsakyti
    Rita
    2019-05-27 at 4:33 am

    Labai skanus ir sveikas pyragas! Aš vietoje sviesto naudojau kokosų aliejų 🙂 na ir pastebėjau kad didesni rabarbaro gabaliukai nesukepė, taigi rekomenduoju pjaustyti plonesniais gabaliukais.

  • Atsakyti
    Jolanta
    2019-06-05 at 4:16 pm

    Labai skanus pyragas, kepu jau kelintą sykį. Ačiū už receptą.

  • Komentuokite