Kiekviena šeimininkė Lietuvoje turi savo firminį obuolių pyrago receptą, bet dažnai norisi išbandyti ir kažką naujo, dar neragauto. Pradėjusi skaičiuoti, kiek obuolių pyragų esu surašiusi į savo blogą ir knygas, labai nustebau, jų radusi daugiau nei 25 skirtingus receptus! Kad būtų lengviau pasirinkti ir visi obuolių pyragai būtų vienoje vietoje, sukėliau juos į šį, skaniausių obuolių pyragų, straipsnį.
Nostalgiškas obuolių pyragas – jį patį pirmąjį išmokau kepti pati. Šį pyragą kepė mano močiutė, kepa mama, o dabar jau išmoko kepti ir mano dukra. Jam nereikia nei kepimo miltelių, nei riebalų, jis visada ir visiems pavyksta!
Savo vaikystės obuolių pyragą esu iškepusi ir be glitimo bei įprastų kvietinių miltų, jam naudojau kukurūzų, ryžių ir riešutų miltus.
Jei rudenį susiruošėte kepti tortą, rekomenduoju išbandyti šį – obuolinį! Cinamoninis obuolių tortas – nerealus!
Labiausiai mėgstu paprastus, lengvai iškepamus ir labai skanius obuolių pyragus, šis, Grietininis obuolių pyragas, yra būtent toks!
Obuolių pyragai gali kvepėti ne tik cinamonu, išbandykite Obuolių pyragą su šildančiais meduolių prieskoniais.
Obuolių pyragai puikiai tinka ir su kitomis sezoninnėmis rudeninėmis gėrybėmis: įvairiais riešutais ir rudeninėmis uogomis. Ieškantiems įvairesnių skonių, patiks Obuolių pyragas su spanguolėmis ir lazdynų riešutais.
Dar viena gardi obuolių ir spanguolių sąjunga atsiskleidžia Rupių miltų trupiniuotyje su obuoliais ir spanguolėmis.
Kiekviena tauta, šalis ir, aišku, šeima turi savo mėgstamiausią obuolių pyrago receptą. Šis Žydiškas obuolių pyragas kepamas su alyvuogių aliejumi, apelsinų sultimis ir kvepinamas cinamonu.
Obuolių pyrago receptas, kurį parsivežiau iš Toskanos, taip pat kepamas su alyvuogių aliejumi. Šis pyragas iškeptas beveik savaitę gali išlikti toks pats skanus ir drėgnas, kaip šviežias. Tik garantuoju, jį tikrai suvalgysite greičiau.
Iš Prancūzijos kilęs Nematomas obuolių pyragas, garsėja tuo, jog kepamas su daug obuolių ir mažai tešlos. Šis pyragas yra vienas populiariausių mano tinklaraštyje.
Jei norite maistingo kepinio su obuoliais, rekomenduoju išbandyti Pusrytinius Mafinus su obuoliais ir avietėmis. Jie yra natūraliai saldūs, nes kepami visai be cukraus ir su pilno grūdo speltų miltais. Obuolių pyragas pagal Ottolenghi maišomas su grietinė, o obuoliai beriami ant pyrago viršaus.
Obuolių pyragas pagal Ottolenghi maišomas su grietinė, o obuoliai beriami ant pyrago viršaus. Jis lengvai pagaminamas ir labai gardus!
Atsivertę knygą “Nostalgiški skanumynai” rasite vaikystės obuolių pyragą, obuolių plokštainio ir trapių juostelių su obuoliene receptus, o knygoje “Sezoninių skanumynų istorijos” – cinamoninį obuolių tortą, obuolių pyragą su alyvuogių aliejumi ir trapios tešlos pyragą su obuoliais.
Patį naujausią savo kūrinį skyriau išskirtinai obuolių pyragams! Naujojoje elektroninėje knygoje “Obuolių pyragai iš viso pasaulio” jūsų laukia šie obuolių pyragai:
- Itališkas
- Prancūziškas
- Lenkiškas
- Vokiškas
- Olandiškas
- Amerikietiškas
- Nostalgiškas
- Dorseto
- “Crisp” su obuoliais ir gervuogėmis
- Galeta su obuoliais
- Trupiniuotas “Crumble”
- Apverstas obuolių pyragas “Tarte Tatin”
Elektroninę obuolių pyragų knygelę visiškai nemokamai, vieno mygtumo paspaudimu, galite parsisiųsti iš mano blogo.
Orai šąla, laikas kepti jaukius obuolių pyragus!
Komentarai