Kai atradau šį vaškės apkepo receptą tik tokį dažnausiai ir bekepu. Kažkada jį nusižiūrėjau pas Laurą tinklraštyje ir esu kepusi jau daug daug kartų. Šis varškės apkepas kepamas be miltų ir manų kruopų, su keliais šaukštais krakmolo, jis purus, kaip debesėlis ir labai gardus.
Apkepą galima kepti didesniame inde, prieš tai jį išklojus kepimo popieriumi arba porcijiniuose indeliuose, prieš tai juos ištepus minkštu sviestu. Kepti atskiruose indeliuose šį apkepą man labai patinka, nes tada jo nereikia pjaustyti bei galima patiekti kiekvienam valgytojui atskirai. Vasaros metu į varškės apkepo masę beriu įvairių sezoninių uogų: šilauogių, aviečių, mėlynių, žiemą skanu įberti šaldytų ar mirkytų džiovintų uogų. Bet kokiu sezonu varškės apkepą mėgstu gardinti vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Dažniausiai renkuosi Santa Maria vanilinį cukrų, nes jame matosi juodos vanilės sėklytės ir jis labai švelniai kvepia tikra vanile. Šio vanilinio cukraus visada turiu savo prieskonių stalčiuje, jį labai patogu naudoti, o kvapnumas garantuotas!
Be glitimo Varškę, graikišką jogurtą, paprastą ir vanilinį cukrų ir atskirtus kiaušinių trynius išsukite galingoje kokteilinėje iki vientisos kreminės masės. Tada suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Kitame inde iki purumo išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite į varškės masę, suberkite švarias šilauoges ir išmaišykite. Porcijinius indelius arba vieną didesnį kepimo indą gerai ištepkite minkštu sviestu ir supilkite varškės apkepo masę. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje 30 minučių. Iškepusį varškės apkepą patiekite iš karto, nes gražus jo išsipūtimas neužilgo pradės bliūkšti. Skanaus! Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAPurus varškės apkepas
Sudėtis
Eiga
Užrašai
1 komentaras
Renata
2023-10-23 at 10:13 pmLabai gerai gavosi minkštutis, purus labai…oi patiko visiems ❣️