APP/ Pusryčiai/ Ruduo/ Vasara/ Visi receptai

Purus varškės apkepas

Kai atradau šį vaškės apkepo receptą tik tokį dažnausiai ir bekepu. Kažkada jį nusižiūrėjau pas Laurą tinklraštyje ir esu kepusi jau daug daug kartų. Šis varškės apkepas kepamas be miltų ir manų kruopų, su keliais šaukštais krakmolo, jis purus, kaip debesėlis ir labai gardus.

Apkepą galima kepti didesniame inde, prieš tai jį išklojus kepimo popieriumi arba porcijiniuose indeliuose, prieš tai juos ištepus minkštu sviestu. Kepti atskiruose indeliuose šį apkepą man labai patinka, nes tada jo nereikia pjaustyti bei galima patiekti kiekvienam valgytojui atskirai. Vasaros metu į varškės apkepo masę beriu įvairių sezoninių uogų: šilauogių, aviečių, mėlynių, žiemą skanu įberti šaldytų ar mirkytų džiovintų uogų. Bet kokiu sezonu varškės apkepą mėgstu gardinti vaniliniu cukrumi su natūralia vanile. Dažniausiai renkuosi Santa Maria vanilinį cukrų, nes jame matosi juodos vanilės sėklytės ir jis labai švelniai kvepia tikra vanile. Šio vanilinio cukraus visada turiu savo prieskonių stalčiuje, jį labai patogu naudoti, o kvapnumas garantuotas!

Purus varškės apkepas

2 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 52 votes, average: 3,50 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 30 min.

Be glitimo

Sudėtis

  • 500 g pusriebės varškės
  • 4 kiaušinių
  • 200 g riebaus graikiško jogurto
  • 2 šaukštų bulvių krakmolo
  • 4 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto SANTA MARIA vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • kelių saujų šviežių šilauogių ar kitų sezoninių uogų

Eiga

1

Varškę, graikišką jogurtą, paprastą ir vanilinį cukrų ir atskirtus kiaušinių trynius išsukite galingoje kokteilinėje iki vientisos kreminės masės. Tada suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.

2

Kitame inde iki purumo išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.

3

Kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite į varškės masę, suberkite švarias šilauoges ir išmaišykite.

4

Porcijinius indelius arba vieną didesnį kepimo indą gerai ištepkite minkštu sviestu ir supilkite varškės apkepo masę. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių karščio orkaitėje 30 minučių. Iškepusį varškės apkepą patiekite iš karto, nes gražus jo išsipūtimas neužilgo pradės bliūkšti. Skanaus!

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVA

Gali patikti

1 komentaras

  • Atsakyti
    Renata
    2023-10-23 at 10:13 pm

    Labai gerai gavosi minkštutis, purus labai…oi patiko visiems ❣️

  • Komentuokite