Jaukių savaitgalio pusryčių laukiu labiau nei pačio savaitgalio! Tai laikas, kai niekur nereikia skubėti, nei ruošiant maistą, nei jį valgant. Vėlyvi pusryčiai – šeimos bendravimo laikas, kai savo mylimuosius galime palepinti skaniausiais patiekalais. Ką mėgstate labiausiai: varškėčius, varškėtukus, blynus ar blynelius, o gal varškės apkepą? Kviečiu išsirinkti!
1. Nostalgiški varškėtukai
Jaukiausi vaikystės rytai kvepėdavo mamos kepamais varškėčiais. Šis receptas nepavaldus laikui, nes nostalgiškų varškėtukų dabar norisi ne mažiau nei vaikystėje. Dalinuosi idealių varškėčių receptu, pagal kurį jie iškepa ne tik skanūs, bet ir gražūs, jų kepimui naudoju daugiau varškės ir mažiau miltų. Jei jau kepu varškėčius, tai tik pagal šį receptą!

2. Gardusis varškės apkepas su bananais
Tobuliausias varškės apkepas – purus, ne per daug saldus, gardaus varškės ir keptų bananų skonio. Jei dar nebandėte skaniausio iš skaniausių, receptą rasite čia.

3. Virti varškėtukai
Ar vis dar ruošiate varškėtukus iš akies? Kartais jie pavyksta puikiai, o kartais ne visai? Rekomenduoju išbandyti varškėtukus pagal šį laiko patikrintą receptą! Galite ruošti su peleletrūnais ir be jų, valgyti sūriai arba saldžiai, tik svarbu atsiminti, kad nei druskos, nei cukraus gaminant varškėtukus į tešlą berti nereikia. Verdant varškėtukus sūriame vandenyje, druskos tikrai pakaks, o norėdami saldaus skonio, prie jų paruoškite cukrumi saldintą padažą.

4. Virti varškėtukai su uogomis
Nors vasarą juos ruošiu su šviežiomis uogomis, bet žiemą jie ne mažiau skanūs pavyksta su šaldytomis vyšniomis, braškėmis, šilauogėmis. Kam gi nepatiktų prakandus varškės kukulį rasti siurprizą – saldžią uogą? Skaniausi – apšlakstyti slystu medumi. Nepakartojamų varškėtukų receptas gyvena čia.

5. Plikytos tešlos lietinai blynai
Lietiniai blynai – savaitgalio pusryčių klasikų klasika. Jei dar nesate išbandę jų kiek kitokių ir dar skanesnių, iš plikytos tešlos, labai rekomenduoju šį receptą! Juos skanu valgyti ir su pikantiškais priedais, ir paprasčiausiai su uogiene. Plikytų lietinių blynų receptas čia.

6. Pasukų blynai su cukatais ir aguonomis
Kai pabos paprasti blynai išbandykite šiuos – su cukatais ir aguonomis! Net neabejoju – tikrai patiks. Jų receptas čia.

7. Moliūginiai blynai su obuoliais
Norintys valgyti daugiau daržovių, įvertins šiuos blynus, paruoštus iš moliūgų tyrės ir su tarkuotais obuoliais.

8. Dutch Baby blynas
Mano šeimos ir mano pačios numylėtinis – orkaitėje keptas didelis Dutch Baby blynas, kuris išsipūčia, kaip balionas! Jo tešlą patogu suplakti kokteilinėje, o kepant nereikia stovėti prie keptuvės. Skaniausias pateiktas su svieste troškintais obuolais. Šio recepto video žiūrėkite Sezoninės Virtuvės Instagram’e.

9. Blynai su tarkuotais obuoliais ir dž. spanguolėmis
Jei jau kepti blynus, tai šiuos su tarkuotais obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis! Jų recepto ieškokite čia.

10. Mieliniai blynai su obuoliais
Jei Užgavėnių visada laukiate dėl mielinių blynų, verta jų išsikepti ir anksčiau. Šie mieliniai blynai iš speltų miltų ir skaninti obuoliais.

Skanių savaitgalio pusryčių!
1 komentaras
restoranai vilniuje senamiestyje
2021-08-17 at 1:11 pmLabai įdomu, ačiū už pasidalinimą!