Ar gali būti pyragas labai skanus ir kartu maistingas? Šis galėtų būti geras kandidatas! Kiaušiniai ir graikinis jogurtas jam suteikia naudingų baltymų, alyvuogių aliejus – gerųjų augalinių riebalų, migdolų miltai – skaidulų ir papildomų baltymų. Jei vis dar abejojate kepinių su alyvuogių aliejumi skanumu, rekomenduoju jį derinti su citrusianiais vaisais, nes jie neutralizuoja alyvuogių aliejaus skonį ir suteikia kvapnumo.
Kadangi dabar pats šaldytų uogų sezonas, ant pyrago beriu šaldytų mėlynių iš Dzūkijos miškų, bet jam tiktų ir bet kurios kitos jūsų mėgstamos ar šaldiklyje esančios uogos. Manau, su šaldytomis avietėmis ar šilauogėmis irgi būtų labai skanu. Šiam pyragui užteks vos 100 g cukraus! Papildomo saldžiarūgščio skonio jam suteikiau jau iškepusį suliejusi citrinų sultimis su medumi. Nustebsite, bet į suliejimo sirupą pilu ir šaukštą ypač tyro alyvuogių aliejaus, jis pyrago viršui suteikia blizgesio, o aliejaus skonio visiškai nesijaučia. Pyragą jaukiu vanilės kvapu iškvepinau savo pamėgtu vaniliniu cukrumi su natūralia vanile, o kepant jį gražiai iškėlė Santa Maria kepimo milteliai. Pyrago gaminimui neprireiks mikserio, tešlą lengvai išplaksite konditerine šluotele ir vos viename dubenyje. Uštruksite ne ilgiau 10-15 minučių!
Šis desertas turtingas baltymais, skaidulomis, Omega-6 ir nesočiaisias riebalais. Jame:
- 2 skirtingi augalai (mėlynės ir malti migdolai)
- Vitaminas E – 34% RPN (rekomenduojama paros norma)
- Vitaminas B12 – 20% RPN
Maistingas desertas Į dubenį įmuškite kiaušinius, nuolat konditerine šluotele plakdami lėtai suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, plakite, kol cukrus ištirps, tada lėtai plona srovele supilkite alyvuogių aliejų ir toliau plakite, kol apsijungs į vientisą masę. Sukrėskite graikišką jogurtą ir dar kartelį viską išplakite. Įtarkuokite smulkiai vienos citrinos žievelę bei išspauskite jos sultis, bet į tešlą supilkite tik 3 šaukštus sulčių, o likusias atidėkite jau iškepto pyrago sulaistymui. Atskirame dubenyje sumaišykite speltų ir migdolų miltus su kepimo milteliais ir druska. Sausuosius ingredientus suberkite į drėgnuosius ir užmaišykite tešlą. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir sukrėskite paruoštą tešlą, ją išlyginkite, ant viršaus suberkite šaldytas uogas. Pašaukite pyragą kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 40 minučių. Kol pyragas kepa, likusiose citrinų sultyse ištirpinkite medų ir įpilkite alyvuogių aliejų, suplakite, kad būtų vientisas. Dar šiltą pyragą sulaistykite paruoštu sirupu ir palikite pilnai ataušti kepimo formoje ir tik tada pjaustykite. Šis pyragas iš tų, kurie kitą dieną bus dar skanesni. Vienos porcijos maistingumo lentelę rasite apačioje. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVAPyragas su alyvuogių aliejumi, migdolais ir šaldytomis uogomis
Sudėtis
Eiga
Nutrition
Užrašai





1 komentaras
Virginija
2025-02-08 at 9:00 amSveiki,kokio deametro formoje kepate pyraga?Aciu