Azijietiškas restortanas namuose vos per 30 minučių! Tailandietiška TOM KHA sriuba dažniausiai verdama su vištiena arba krevetėmis, su įvairiomis skirtingomis sezoninėmis daržvėmis ir azijietiškais šildančiais prieskoniais, bet visada užbalinama ir pasotinama kokosų pienu.
Kokosų pieną sriubai rekomenduoju rinktis vidutinio 18 procentų riebumo. Ruošiant aromatingą sriubą visai nebūtina savo virtuvėje turėti visos puokštės azijietiškų prieskonių, citrinžolių, laimų lapų, nes visus juos galime rasti jau paruoštame Santa Maria prieskonių mišinyje Tom Kha sriubai. Kad sriuba būtų sotesnė ją patiekiau su greitai paruošiamais azijietiškais kiaušininiais makaronais. Kviečiu neatsispirti pagundai pasigaminti šildančią ir sočią, turtingą baltymais ir daržovėmis Tom Kha sriubą.
Česnaką su svogūnais nulupkite ir smulkiai supjaustykite, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir taip pat smulkiai supjaustykite. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pjaustytus svogūnus, česnakus, imbierus, aitriąsias paprikas. Kai prieskoniai apkeps, supilkite į puodą sultinį, jį užvirkite ir įdėkite virti vištienos krūtinėlę. Ji išvirs per 10 minučių. Išvirusią vištienos krūtinėlę išimkite iš puodo ir į jį suberkite pjaustytus pievagrybius, bei šaldytas Edamame pupeles, palaukite kol užvirs. Kokosų pieną sumaišykite su "Tom Kha" prieskonių mišiniu, supilkite į verdančią sriubą, išmaišykite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Uždenkite puodą ir palike sriubą šiek tiek pabręsti. Kvietinius makaronus kitame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Supjaustykite svogūnų laiškus, šviežias kalendras ir išvirusią vištienos krūtinėlę. Į sriubines lėkštes dėkite išbrinkusius makaronus, pjaustytą vištieną, žalumynus ir užpilkite paruošta sriuba. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su SANTA MARIA LIETUVATailandietiška vištienos sriuba TOM KHA
Sudėtis
Eiga
Užrašai





Komentarai