APP/ Sriubos/ Visi receptai/ Žiema

Raudonųjų lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba su kokosų pienu

Nors metai nauji, bet mano įpročiai tie patys. Po visų šventinių vaišių, maisto likučių, tortų ir pyragų laikas sugrįžti prie įprastų kasdienių vakarienių. Jau tikrai pasiilgau savo mėgstamų daržovių sriubų vakarienei!

Jei šiltuoju metų laiku vakarienei dažniausiai renkuosi salotas su maistingais priedais, tai šaltuoju – vakarais labiausiai mėgstu trintas daržovių sriubas, praturtintas augaliniais baltymais. Turiu prisipažinti, kad po švenčių, ištuštėjus šaldytuvui net mano širdis tapo lengvesnė, nes neberiekia galvoti ką suvalgyti ir kaip sunaudoti, o maisto švaistyti aš ypač nemėgstu. Nors šaldytuvas jau apytuštis, bet virtuvės spintelės tai tikrai pilnos atsargų: įvairiausių kruopų, džiovintų ankštinių, konservuotų pomidorų ir kokosų pieno. Todėl vakarienei užsimaniusi sriubos net ir neidama į parduotuvę galiu jos lengvai išsivirti iš to, ką turiu spintelėse. Tai sriuba iš virtuvės spintelių atsargų: lęšių, konservuotų pomidorų, kokosų pieno ir įvairiausių prieskonių. Sriubai patariu rinktis riebesnį (24 proc.) ir tirštą Santa Maria kokosų pieną, kuris trintai sriubai suteikia kremiškumo. Riebus kokosų pienas, kaip ir įprasta riebi grietinėlė trintoms sriuboms tinka labiausiai. Sriubą priskirčiau prie sočių ir šildančių, nes lęšiai suteikia sotumo, o karis, imbieras, aitriosios paprikos ir česnakai puikiai sušildo. Sriubos receptas iš Ottolenghi knygos “Simple”, kurią per šventes gavau nuo sūnaus dovanų, o jis tikrai žino kas man patinka labiausiai. Po visų švenčių metus pradedu paprastai ir lengvai!

Raudonųjų lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba su kokosų pienu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 įvertino)
Loading...
By Renata Kiekis: 4 asmenims
Gaminimo laikas: 30 min.

Vegetariškas pasirinkimas

Sudėtis

  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštelių kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelio Santa Maria kario miltelių
  • 0,5 šaukštelio Santa Maria aitriųjų paprikų miltelių
  • nykščio dydžio imbiero šaknies
  • 200 g raudonųjų lęšių
  • 1 skardinės 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 pakelio tiršto Santa Maria kokosų pieno
  • 600 ml daržovių sultinio
  • ryšelio šviežių kalendrų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pateikti:
  • žaliųjų citrinų skiltelių
  • šviežių kalendrų lapelių

Eiga

1

Lęšius nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu, berkite į puodą, užpilkite vandeniu ir statykite virti. Lęšiai turėtų išvirti per 12 minučių.

2

Kol verda lęšiai kitame puode užkaiskite kokosų aliejų ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, imbierą, apibarstykite kario ir aitriųjų paprikų milteliais ir pakepkite. Kai apkeps supilkite konservuotus pomidorus, apibarstykite druska, pipirais ir cukrumi ir dar kelias minutes patroškinkite. Kalendras nuplaukite, nupjaukite jų kotelius ir suberkite juos į troškinamą pomidorų tyrę. Kalendrų lapelius supjaustykite ir atidėkite sriubos apibarstymui.

3

Išvirusius lęšius nusunkite ir suberkite į puodą su daržovėmis, užpilkite daržovių sultiniu ir kelias minutes pavirkite. Galiausiai sriubą užbalinkite kokosų pienu, dar kartą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Pilstykite į lėkštes apibarstykite kalendrų lapeliais ir pateikite su žaliųjų citrinų skiltelėmis.

Užrašai

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su Santa Maria Lietuva

Gali patikti

Komentarai

Komentuokite