APP/ Desertai/ Visi receptai/ Žiema

Šokoladinė dešra arba tinginys itališkai

Būsiu labai tradiciška ir Meilės dienai pasiūlysiu šokoladinį desertą. Desertą, kurio gaminimui nereikia daug laiko, kuris yra paprastas ir nuoširdus, patikrintas laiko kaip ir tikra meilė. Italijoje jis toks pats populiarus, kaip ir mūsuose – tinginys. Šokoladinės dešros (Chocolate salame) gaminimui vietoj mums įprasto kondensuoto pieno naudojamas šokoladas ir kiaušiniai. Desertas skaninamas brendžiu, lazdynų riešutais, migdolais ir pistacijomis gaunasi labai turtingo bei aromatingo skonio.

Meilė. Kiek daug telpa į šį žodį. Svarbiausia, kad ne viena, o visos 365 dienos metuose būtų sklidinos meilės, kuri užaugintų sparnus maloniam skridimui per gyvenimą. Visiems linkiu nuoširdžios meilės – žmogui, vaikui, gyvenimui, žemei, maistui… Mylėkite ir būkite mylimi!

Šokoladinė dešra arba tinginys itališkai

Įvertink receptą! 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (dar neįvertintas)
Loading...
Kiekis: 20 gabalėlių
Gaminimo laikas: 20 min. + šaldymas

Sudėtis

  • 250 g tamsaus šokolado
  • 250 g klasikinių forminių sausainių
  • 100 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 v.š. romo arba brendžio
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 75 g. lazdyno riešutų
  • 75 g. migdolų riešutų
  • 50 g. pistacijų riešutų (nesūdytų)
  • 2-3 v.š. cukraus miltelių

Eiga

1

Pirmiausiai sulaužiau sausainius ir sausoje keptuvėje pakepinau riešutus. Nuo pakepintų riešutų, lengvai trindama pirštais, nulupau luobeles. Riešutus truputį paskaldžiau.

2

Karšto vandens vonelėje ištirpinau šokoladą. Kai jis ištirpo, atidėjau, kad kiek praauštų.

3

Minkštą sviestą išsukau su cukrumi, po to po vieną mušiau kiaušinius ir gerai sukau iki vientisos masės, tada supyliau brendį.

4

Į praaušusį šokoladą iš lėto bėriau kakavos miltelius ir maišiau, kol jie pilnai ištirpo.

5

Galiausiai sviesto masę sumaišiau su šokoladu iki vientisos kreminės konsistencijos.

6

Paruoštą masę sumaišiau su laužytais sausainiais, riešutais ir pusvalandžiui pastačiau į šaldytuvą, gal lengviau galėčiau suformuoti dešros formą.

7

Kiek sustingusią masę verčiau ant maisto plėvelės ir formavau ilgą dešros formą. Taip paruoštą desertą dėjau stingti nakčiai į šaldytuvą.

8

Sustingusią šokoladinę dešrą išsukau iš maistinės plėvelės, apibarsčiau cukraus milteliais ir susukau į kepimo popierių. Šokoladinę dešrą galima perrišti kaspinu ar virve, kad labiau primintų saliamio tipo dešrą.

9

Prieš pjaustydami, dėl aromatingesnio skonio, iš anksto šokoladinę dešrą išimkite iš šaldytuvo.

Gali patikti

2 komentarai

  • Atsakyti
    oxy
    2013-03-19 at 3:02 pm

    Man kažkaip baisu naudoti žalius kiaušinius. O be jų nesigautu?
    Aš panašiai esu darius. Įeina sviestas, sausainiai, vanduo, kakava. Bet šita pagal aprašyma tokia skani 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-03-19 at 3:56 pm

      Man irgi iš pradžių įtartnai tie kiaušiniai pasirodė originaliame recepte, bet skonį jie duoda tikrai labai gerą. Man asmeniškai, šis tinginys tikrai skanesnis už tradicinį su kondensuotu pienu. O kiaušinius reikėtų rinktis šviežius, geriau kaimiškus, juos gerai nuplauti ir nusausinti. Juk naminį majonezą ir daug kitų patiekalų irgi valgome su žaliais kiaušniais 🙂

    Komentuokite