APP/ Daržovės/ Salotos/ Užkandžiai/ Visi receptai/ Žiema

Burokėlių-apelsinų-mocarelos sūrio bokšteliai

Artėjant pavasariui labai norisi lengvo ir spalvoto maisto. Šios salotos tikrai spalvingos ir labai skanios. Jei iš anksto išsikepsite burokėlių jas pagaminti bus vieni niekai. Burokėliai labai dera su apelsinais, o mocarelos sūris salotoms suteikia sotumo. Salotas apibarsčiau gražgarsčių (rukolų) daigeliais, kurios ką tik sudygo mano darželyje ant palangės.

Jau kelios savaitės kai daiginu įvairias sėklas ir sėklytes. Jau suvalgėme daigintus ridikėlius ir liucerną, dabar pjaunu garstyčių ir gražgarsčių derlių, bei laukiu saulėgrąžų ir žirnių daigelių. Artimiausiu metu pasidalinsiu savo daiginimo patirtimi ir receptais su užaugintu ant palangės derliumi.
Šių salotų skonį labai praskaidrino daigintos gražgarstės, kurių skonis beveik toks pats, tik kiek švelnesnis, nei pilnai užaugusių lapelių. Gražgarsčių sėklos yra gleivėtos, todėl jas geriau auginti ant kokio nors pagrindo (vatos, lignino, popierinio rankšluosčio), o ne sėklų daigykloje. Pirmiausiai užmerkiu sėklas nakčiai, o ryte jas paberiu ant pagrindo, kiekvieną rytą palaistau ir po dešimties dienų jau mėgaujuosi nuosavu derliumi užaugusiu tiesiog ant palangės.

Burokėlių-apelsinų-mocarelos sūrio bokšteliai

2 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 52 votes, average: 3,00 out of 5 (2 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 2-3
Gaminimo laikas: 15 min.

Sudėtis

  • 2 apelsinų
  • 2 burokėlių
  • 1 mocarelos sūrio
  • gražgasčių daigų
  • Padažui:
  • 4 šaukštų natūralių apelsinų sulčių
  • 4 šaukštų ypatingai tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės
  • 1 šaukštelio medaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Eiga

1

Keptus burokėlius (galima ir virtus) bei apelsinus nulupau ir supjausčiau pusės centimetro storio skridinėliais. Mocarelos sūrį supjausčiau taip pat, kaip ir burokėlius su apelsinais.

2

Apelsinų sultyse ištirpinau medų ir druską, bei suplakiau kartu su alyvuogių aliejumi. Padažą skaninau maltais juodaisiais pipirais ir tarkuota apelsino žievele.

3

Lėkštėje sluoksniavau apelsinų, burokėlių ir sūrio bokštelius. Paruoštas salotas apipyliau padažu, o viršų apibarsčiau daigintomis gražgarstėmis.

Gali patikti

5 Comments

  • Atsakyti
    Vilma
    2013-02-19 at 1:39 pm

    Įdomi idėja!

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-19 at 5:41 pm

      Tikrai, Vilma, tai labiau idėja, nei receptas, bet labai skani idėja 🙂

  • Atsakyti
    Jurga
    2013-02-19 at 6:00 pm

    labai lauksiu info apie daiginimą, norisi kažką naujo ir nebandyto išbandyt 🙂 nes tik pipirnes daiginam ir svogūnlaiškius auginam 🙂

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-19 at 6:26 pm

      Jurga, pabandysiu artimiausiu metu pasidalinti daigintinių auginimo patirtimi. Man labai patinka namuose turėti pačios užaugintų šviežių žalumynų, o ypač žiemą:)

  • Atsakyti
    Renata
    2013-03-19 at 6:49 pm

    Pasidalinsiu aš savo įspūdžiais. Visų pirma ačiū už puikią idėja. Mano toks receptukas buvo , nes man kažkaip pasirodė per daug to apelsino, tai aš: nusipirkau gerai prinokusį mango vaisių ir apelsinus pakeičiau juo, o padažą padariau iš apelsino vaisiaus išspaustų sulčių su visais tirščiais ir druska, pipirais ir alyv. aliejum, tada mozarela ir burokėlis keptas. Žodžiu atominė vitaminų bomba. Vaikai viską sudorojo per 5 min., nė neįtardami, kad burokas slepiasi :)))) žodžiu tobulai gaivus receptukas, nukeliantis visiškai į pavasarį.

  • Komentuokite