APP/ Desertai/ Pusryčiai/ Visi receptai

Dvigubai šokoladiniai crêpes

Šį, dvigubai šokoladinių blynų receptą, radau David Lebovitz knygoje „Saldus gyvenimas Paryžiuje“. Jie nuodėmingai šokoladiniai ir dieviškai skanūs. Patys lietiniai kepami su kakava, o pertepami šokoladu. Šokoladiniai crêpes puikiai tiks Užgavėnių desertui ar Valentino dienos šventiniams pusryčiams.

„…Crêpes taip lengva pagaminti, kad, kai pagaunate ritmą, tampa sunku sustoti. Aš visada noriu tęsti, tęsti ir tęsti. Svarbiausias dalykas yra pernelyg neskubėti ir suteikti jiems gerą bronzage keptuvėje prieš apverčiant…“

Ištrauka iš knygos „Saldus gyvenimas Paryžiuje“

Dvigubai šokoladiniai crêpes

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 įvertino )
Užsiregistruokite, kad įvertinti
Loading...
Kiekis: 12 blynų
Gaminimo laikas: 45 min.+ tešlos brinkinimas

Sudėtis

  • 500 ml pieno
  • 3 v.š. nesaldintų kakavos miltelių
  • 45 g. sviesto
  • 3 v.š. cukraus
  • ¼ a.š. druskos
  • 4 kiaušiniai
  • 175 g miltų
  • 160 g. šokolado (arba Nutella indelio)

Eiga

1

Puode pašildžiau pieną, kakavą, sviestą cukrų ir druską, kol sviestas pilnai ištirpo.

2

Į paruoštą mišinį įmušiau kiaušinius, gerai išplakiau, tada supyliau miltus ir plakiau iki vientisos masės. Tešlą stačiau 1 valandai šalti į šaldytuvą. Jei blynus norite iškepti pusryčiams, tešlą galima pagaminti iš vakaro ir laikyti šaldytuve.

3

Tešlą išėmiau iš šaldytuvo ir leidau kiek sušilti, tada kepiau lietinius blynus. Kai viena blyno pusė apkepė, verčiau jį ant kitos pusės, o ant iškeptos blyno pusės bėriau smulkinto šokolado, leidau jam aptirpti ir perlenkiau blyną į keturias dalis.

4

Blynus valgėme karštus, juos puošiau apelsinų žievelių cukatomis. Šie blynai ne tik skanūs, bet ir labai sotūs.

Gali patikti

4 Comments

  • Atsakyti
    Rūta
    2013-02-12 at 3:03 pm

    Fontastiški blynai – su ypač žaviu šokoladiniu “bronzage” 😉

    • Atsakyti
      Rennie
      2013-02-18 at 2:28 pm

      Rūta, tikri juodukai šie blynai 🙂

  • Atsakyti
    Jolanta
    2013-05-06 at 7:46 pm

    Labai skanūs lietiniai!

  • Atsakyti
    Birželio mėnesio kąsniai. | Spicecoat's Blog
    2013-06-30 at 9:47 am

    […] Šokoladiniai lietiniai. Mano ir kitų nuomone – labai geri. Tikrai, kad labai. […]

  • Komentuokite