Šį, dvigubai šokoladinių blynų receptą, radau David Lebovitz knygoje „Saldus gyvenimas Paryžiuje“. Jie nuodėmingai šokoladiniai ir dieviškai skanūs. Patys lietiniai kepami su kakava, o pertepami šokoladu. Šokoladiniai crêpes puikiai tiks Užgavėnių desertui ar Valentino dienos šventiniams pusryčiams.
„…Crêpes taip lengva pagaminti, kad, kai pagaunate ritmą, tampa sunku sustoti. Aš visada noriu tęsti, tęsti ir tęsti. Svarbiausias dalykas yra pernelyg neskubėti ir suteikti jiems gerą bronzage keptuvėje prieš apverčiant…“
Ištrauka iš knygos „Saldus gyvenimas Paryžiuje“
Dvigubai šokoladiniai crêpes
Sudėtis
- 500 ml pieno
- 3 v.š. nesaldintų kakavos miltelių
- 45 g. sviesto
- 3 v.š. cukraus
- ¼ a.š. druskos
- 4 kiaušiniai
- 175 g miltų
- 160 g. šokolado (arba Nutella indelio)
Eiga
Puode pašildžiau pieną, kakavą, sviestą cukrų ir druską, kol sviestas pilnai ištirpo.
Į paruoštą mišinį įmušiau kiaušinius, gerai išplakiau, tada supyliau miltus ir plakiau iki vientisos masės. Tešlą stačiau 1 valandai šalti į šaldytuvą. Jei blynus norite iškepti pusryčiams, tešlą galima pagaminti iš vakaro ir laikyti šaldytuve.
Tešlą išėmiau iš šaldytuvo ir leidau kiek sušilti, tada kepiau lietinius blynus. Kai viena blyno pusė apkepė, verčiau jį ant kitos pusės, o ant iškeptos blyno pusės bėriau smulkinto šokolado, leidau jam aptirpti ir perlenkiau blyną į keturias dalis.
Blynus valgėme karštus, juos puošiau apelsinų žievelių cukatomis. Šie blynai ne tik skanūs, bet ir labai sotūs.
4 Comments
Rūta
2013-02-12 at 3:03 pmFontastiški blynai – su ypač žaviu šokoladiniu “bronzage” 😉
Rennie
2013-02-18 at 2:28 pmRūta, tikri juodukai šie blynai 🙂
Jolanta
2013-05-06 at 7:46 pmLabai skanūs lietiniai!
Birželio mėnesio kąsniai. | Spicecoat's Blog
2013-06-30 at 9:47 am[…] Šokoladiniai lietiniai. Mano ir kitų nuomone – labai geri. Tikrai, kad labai. […]