Rudeniui atėjus ir miškuose pradėjus labiau dygti grybams ant kepsninės smagu išsikepti ne tik mėsą ar daržoves, bet ir šviežius miško grybus. Patys laukiamiausi grybautojų pintinėse baravykai ypač tinka nedidelėms užkandėlėms. Nors brusketos kilusios iš itališkos virtuvės, bet paruoštos su šviežiais lietuviškais baravykais ir skanintos kastiniu drąsiai galėtų vadintis ir lietuviškomis.
Šią sezoninę užkandėlę sugrįžusi iš grybavimo naujojoje lauko virtuvėje ant Big Green Egg kepsninės paruošiau vos per 15 minučių! Grybus kepiau špyžinėje keptuvėje, kuri turint grilį dažnai praverčia ir ne tik grybams kepti. Brusketoms galite naudoti savo mėgstamą duoną, tiktų ir ruginė, apkepintą duoną ištrinkite česnaku, o kepdami grybus gardinkite juos šalavijų ir čiobrelių lapeliais. Kviečiu išbandyti!
Įkaitinkite kepsninę iki 180 laipsnių, kepimui tiesioginėje kaitroje. Bagetę supjaustykite įstrižomis riekelėmis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių ant kepsninės grotelių, apteptų aliejumi. Apkepusią duoną nuimkite nuo grotelių ir ištrinkite česnako skiltele iš abiejų pusių. Baravykus nuvalykite, patikrinkite ar nesukirmiję ir supjaustykite riekelėmis. Česnakus susmulkinkite. Į kepsninę įdėkite ketaus keptuvę, kad įkaistų. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pirma pakepinkite česnaką, tada suberkite pjaustytus grybus ir maišydami apkepkite. Kai grybai išleis savo sultis gardinkite juos druska, pipirais, suberkite smulkintus šalavijus ir nuskabytus čiobrelių lapelius. Išmaišykite ir dar kiek pakepkite, kol grybai pilnai iškeps. Grybai iškepa per 5-8 minutes. Iškepusius su keptuve nukelkite nuo ugnies. Paruoškite brusketas. Ant apkeptų ir česnaku įtrintų duonos riekelių negailėdami tepkite kastinio, o ant viršaus uždėkite apkeptų praaušusių baravykų. Brusketas apdėliokite šviežiais šalavijų lapeliais ir čiobrelių šakelėmis, apiberkite maltais juodaisiais pipirais. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su BIG GREEN EGGSusitikime prie grilio - brusketos su baravykais
Sudėtis
Eiga
Užrašai
Komentarai